VIDEO Ludovic Orban îi cântă ‘prohodul’ Violetei Alexandru, după ce l-a trădat și a trecut la USR

Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă Violeta Alexandru l-a trădat în momentul în care a trecut la USR.

”Nu aş numi-o trădare. E o decizie pe care a luat-o Violeta Alexandru. S-a dus la USR şi se va vedea ce va face la USR. Până una-alta, a primit locul 4 la Senat în Bucureşti”, a spus Orban.

Întrebat dacă locul e, totuşi, eligibil, Ludovic Orban a răspuns: ”Eligibil în care film? În filmul lui Vlad Voiculescu. La alegerile locale, 26% a luat Dreapta Unită, care îl sprijinea pe Nicuşor Dan”.

Orban: Violeta Alexandru nu mai prinde un mandat în Parlament

Fostul premier Ludovic Orban este de părere că Violeta Alexandru nu va obţine un mandat de senator pe listele USR.

”Nu cred. Dar e vorba şi de valorizare. În Forţa Dreptei, Violeta Alexandru era numărul doi. Şi vă mărturisesc că mă gândisem că poate fi, la un moment dat, când mă retrag, un potenţial înlocuitor. Sigur că m-a dezamăgit, cum să nu mă dezamăgească? Mai ales că e un om care a acţionat contrar principiilor pe care le-a clamat. Părăseşti partidul chiar în prag de alegeri ca să te duci unde? La USR, unde te tratează ca pe şapte ochi între cărţi, cum se zice”, a conchis Ludovic Orban.

La alegerile locale, alianţa formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei a obţinut un procent de 27,5% la Consiliul General al Capitalei. Între timp, Dreapta Unită s-a rupt. USR va candida separat la alegerile parlamentare, iar PMP şi Forţa Dreptei vor merge în alianţă. La alegerile parlamentare din 2020, alianţa USR-PLUS de la acea vreme a obţinut cinci mandate de senator, cu un scor de 31,7%. Vlad Voiculescu este preşedintele USR Bucureşti, filială în care va activa Violeta Alexandru.

În 2019, Ludovic Orban a numit-o pe Violeta Alexandru ministru al Muncii în guvernul pe care l-a condus timp de un an de zile. De asemenea, Violeta Alexandru a fost preşedinte al PNL Bucureşti, iar la alegerile parlamentare din 2020 a obţinut un mandat de deputat pe lista liberalilor. În toamna anului 2021, Ludovic Orban a pierdut şefia PNL în faţa lui Florin Cîţu şi a format un nou partid politic: Forţa Dreptei. Printre liberalii care l-au urmat pe Ludovic Orban s-a numărat şi Violeta Alexandru.

Retailleau cere ”consolidarea vigilenţei” în Franţa, la marcarea unui an de la ”pogromurile” de la 7 octombrie

Iranul este în stare de alertă, după uciderea liderului Hezbollah: Ayatollahul a fost într-o locație ultra-secretă