Peste 4.500 de acţiuni ale MAI, în ultimele 24 de ore; razii, percheziţii, siguranţă rutieră

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.523 de evenimente de ordine publică şi situaţii de urgenţă, concretizate, printre altele, în razii, percheziţii, acţiuni pe linia siguranţei rutiere, dar şi a siguranţei în şcoli.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAI, în ultimele 24 de ore au fost salvate 40 de persoane, 116 autori de infracţiuni au fost prinşi în flagrant şi 578 autovehicule care nu prezentau siguranţă în trafic au fost oprite din a circula pe drumurile publice.

Principalele misiuni desfăşurate de angajaţii MAI au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii de orice fel, creşterea gradului de siguranţă rutieră, acordarea asistenţei medicale de urgenţă, supravegherea şi controlul frontierei de stat.

Pentru protejarea cetăţenilor, efectivele MAI au intervenit la 4.523 de evenimente: 2.892 de ordine publică şi 1.631- situaţii de urgenţă.

„În ultimele 24 de ore, poliţiştii au desfăşurat 482 de acţiuni care au vizat asigurarea climatului de siguranţă publică şi descurajarea tuturor tipurilor de activitate infracţională. În acest sens, în plus faţă de activităţile curente, au fost organizate 23 de razii, atât în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale şi asigurării siguranţei cetăţenilor, cât şi pentru combaterea criminalităţii acolo unde existau informaţii cu privire la încălcarea legii. De asemenea, poliţiştii au participat la 35 de percheziţii, au derulat peste 60 de acţiuni circumscrise măsurilor de asigurare a siguranţei în şcoli, precum şi 20 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională prevăzute de legislaţia din domeniul silvic”, precizează sursa citată.

De asemenea, au fost prinşi în flagrant 116 autori de infracţiuni care au săvârşit 128 de fapte penale, au fost depistate 14 persoane şi s-au dispus măsuri preventive pentru 68 de persoane.

În ceea ce priveşte siguranţa rutieră, au fost scoşi din trafic 578 de conducători auto care reprezentau un potenţial pericol pentru ceilalţi participanţi. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii, informează MAI.

Totodată, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 347 autovehicule care nu prezentau siguranţă în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 347 autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

La frontiere au acţionat, în ultimele 24 de ore, 3.550 de poliţişti cu 890 mijloace de mobilitate, din care 2.117 la supravegherea frontierei şi 1.307 la controlul de frontieră efectuat în punctele de trecere.

În urma controalelor efectuate, 21 de cetăţeni străini au fost respinşi la intrare, iar 12 cetăţeni au fost respinşi la ieşire.

Au fost reţinute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de peste 1.452.046 lei. Au fost constatate 67 de infracţiuni, din care 31 la controlul frontierei, una la supravegherea frontierei şi 35 în zona de frontieră. De asemenea, s-au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.125 lei, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Pompierii şi salvatorii au intervenit la 1.324 misiuni de asistenţă medicală, 121 misiuni de stingere incendii, cinci misiuni de descarcerare şi au salvat 16 persoane.

Totodată, 12 aeronave au fost ridicate de la sol pentru diverse misiuni. În urma misiunilor aero-medicale şi de supraveghere au fost salvate 24 persoane.

Angajaţii MAI au eliberat 2.892 de permise de conducere şi au fost înmatriculate 4.901 de vehicule.

În intervalul amintit, 3.043 de persoane au susţinut examenul pentru obţinerea permisului de conducere: 2.163 la proba teoretică şi 880 la proba practică.

În ultimele 24 de ore au fost eliberate 3.324 de paşapoarte simple electronice, şapte paşapoarte simple temporare şi 524 de documente pentru cetăţenii străini.

Potrivit MAI, pentru 138 de persoane a fost suspendat dreptul la liberă circulaţie ca urmare a comunicărilor instanţelor de judecată. De asemenea, au fost aplicate 67 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.830 lei. AGERPRES/(AS – autor: Cătălin Alexandru, editor: Anamaria Constantin, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO SUA acuză China de ‘susținere a mașinii de război rusești’: Americanii, acuze grave la adresa guvernului de la Beijing

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă