Auto: Elfyn Evans, noul lider al Raliuluii Chile, în urma unei decizii a comisarilor cursei

Pilotul britanic Elfyn Evans (Toyota) este noul lider al Raliului statului Chile, înaintea derulării probelor speciale din ziua a doua, în urma unei decizii a comisarilor cursei, a anunţat promotorul Campionatului Mondial (WRC), citat de AFP.

Iniţial, estonianul Ott Tanak (Hyundai) s-a aflat pe prima poziţie a clasamentului după cele şase probe speciale de vineri, cu un avans de doar patru zecimi de secundă faţă de Evans.

Comisarii au decis, însă, să facă o ajustare a timpului teoretic al lui Evans din prima etapă specială a raliului, care a trebuit să fie întreruptă după trecerea primilor concurenţi, din cauza spectatorilor care se plasaseră în locuri periculoase de pe traseu.

Drept urmare, Evans este cel care va lua primul startul în ziua a doua a cursei, cu un avans de trei secunde faţă de Tanak, restul clasamentului rămânând neschimbat.

Participanţii la Raliul Chile, a 11-a dintre cele 13 etape din calendarul WRC 2024, mai au şase probe speciale de parcurs sâmbătă, plus alte patru duminică.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Peste 4.500 de acţiuni ale MAI, în ultimele 24 de ore; razii, percheziţii, siguranţă rutieră

Şase jucători de la academia federaţiei din Nepal, daţi dispăruţi după o alunecare de teren