VIDEO Instituții publice cheie din Republica Moldova, vandalizate de tineri instruiți la Moscova

Potrivit Radio Chișinău, poliția a anunțat că are un cerc de suspecți. Anterior, Guvernul și Ministerul Muncii de la Chișinău au fost vandalizate, iar două persoane au fost reținute de poliție, recunoscând că fac parte dintr-un grup de 20 de oameni care au fost instruiți la Moscova pentru a ataca instituții din Republica Moldova, cu scopul de a destabiliza situația, potrivit Rador Radio România.

„Polițiștii au stabilit deja un cerc de suspecți, fiind întreprinse toate acțiunile procesual-penale în acest sens”, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Amintim că oamenii legii au reținut vineri doi tineri implicați în vandalizarea sediilor MMPS și Guvernului.

Aceștia au recunoscut că fac parte dintr-un grup de 20 de persoane care au mers anterior la Moscova, unde au fost instruite cum să acționeze pentru a vandaliza mai multe edificii ale statului din Republica Moldova și cum să provoace violențe în timpul unor proteste.

 

Tineri, plătiți cu mii de euro de Moscova pentru acte de vandalism

„Poliția a stabilit că cercul persoanelor care au fost în Federația Rusă la aceste exerciții este mult mai mare”, arată IGP.

Investigațiile oamenilor legii au scos la iveală faptul că indivizii sunt plătiți lunar cu câte 500 de euro din Federația Rusă pentru a destabiliza situația din R. Moldova. Numai pentru vandalizarea sediului Guvernului, făptașii au fost remunerați cu suma de 5 000 de euro.

În această săptămână, Serviciul de Informații și de Securitate de la Chișinău a decis blocarea accesului din Republica Moldova către șase site-uri din Rusia, dar și la o platformă online pe plan intern, pe motiv că îndemnau la un vot negativ la referendumul privind aderarea țării la Uniunea Europeană, care va avea loc pe 20 octombrie.

Comandant adjunct al Gărzilor Revoluționare iraniene, ucis vineri în Beirut

X ar putea funcționa din nou în Brazilia, însă cu o condiție: să achite o amendă de 1,9 milioane