Secretarul de stat al SUA pune la îndoială sinceritatea Chinei în privința păcii în Ucraina

 

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a dat semne vineri îndoieli privind intențiile Chinei de a media un acord de pace în Ucraina, acuzând Beijingul că sprijină indirect Rusia prin exporturi esențiale, informează AFP.

În cadrul unei întâlniri cu ministrul chinez de externe, Wang Yi, la Adunarea Generală a ONU, Blinken a spus că SUA nu vor tolera sprijinul economic al Chinei pentru Rusia.

Blinken a afirmat că, deși China declară că vrea pace, exporturile de microelectronică și echipamente militare către Rusia contribuie la prelungirea conflictului.

Potrivit acestuia, China furnizează 70% din utilajele și 90% din componentele necesare pentru producția de arme a Rusiei, inclusiv rachete și vehicule blindate.

Pe de altă parte, Wang Yi a apărat poziția Chinei, răspunzând că țara sa susține pacea și soluționarea politică a conflictului, acuzând SUA că utilizează problema pentru a crea diviziuni.

El a negat că țara sa ar fi furnizat direct arme Rusiei, mutând reflectoarele pe Statele Unite, care au trimis miliarde de dolari în arme Ucrainei.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Premier League: Chelsea, 4-2 cu Brighton. Recordul stabilit de Cole Palmer / Arsenal, victorie cu două goluri marcate după minutul 90 / Rezultatele zilei

Avertismentul pe care Prințesa Diana l-a ignorat în legătură cu Mohammad Al-Fayed, chiar înainte de tragicul accident