Fostul premier israelian Naftali Bennett spune că există acum o „oportunitate uriaşă” de a fi eliminată gruparea Hezbollah

Fostul prim-ministru israelian Naftali Bennett a declarat că există acum o „oportunitate uriaşă” pentru Israel de a „elimina această întreagă ameninţare” a Hezbollah şi pentru Orientul Mijlociu de a respinge Hezbollah şi alţi militanţi apropiaţi Iranului, relatează CNN.

„Hezbollah în acest moment este temporar grav afectat şi rănit, dar dacă renunţăm la ei acum, îşi vor reveni şi ne vor lovi înapoi în doi, trei sau cinci ani, ceea ce niciunul dintre noi nu doreşte să facă”, a declarat Bennett, adăugând că acest lucru ar putea fi realizat cu sau fără o incursiune terestră a Israelului în Liban, unde Hezbollah îşi are sediul.

Fostul prim-ministru a făcut apel la poporul libanez să se „ridice” şi să îşi „ia ţara înapoi”.

„Hezbollah, care este sprijinit de Iran, v-a deturnat naţiunea acum 30 de ani şi a făcut viaţa tuturor mizerabilă. Acum este momentul să îi daţi afară – nu îi lăsaţi să se întoarcă”, a spus el.

De asemenea, el a încadrat momentul actual, în care Israelul spune că a slăbit Hezbollah, precum şi Hamas în Gaza, ca o oportunitate pentru acoliţii iranieni din întreaga regiune de a fi „aruncaţi”.

„Statele Unite şi Israelul şi principalele ţări occidentale trebuie să stabilească obiectivul de a răsturna regimul iranian în viitorul apropiat”, a spus el, adăugând că acest lucru ar putea fi realizat prin sancţiuni, activităţi cibernetice, «operaţiuni deschise şi secrete» şi «împuternicirea poporului iranian» pentru a lupta împotriva regimului.

„Pentru prima dată în ultimele decenii, acest lucru este de fapt posibil. Este realizabil, dar trebuie să fim hotărâţi în această privinţă”, a spus el, referindu-se la eliminarea apropiaţilor iranienilor. „Este timpul ca întreaga regiune să dea afară regimul iranian. Nu se va întâmpla mâine, dar se poate întâmpla în următorii câţiva ani”, a spus el.

Aproximativ un milion de persoane au fost strămutate din cauza recentelor lovituri israeliene în Liban

Rusia este gata să trimită în justiţie problema exploziilor de la gazoductul Nord Stream