Un reputat virusolog european dă verdictul: Coronavirusul nu mai este mai periculos decât virusul gripal

 

La patru ani și jumătate de la începutul pandemiei, noile variante de coronavirus sunt încă o problemă. Cu toate acestea, virusologul german Christian Drosten dă acum undă verde și consideră că coronavirusul este la fel de periculos ca gripa, relatează Augsburger Allgemeine. Motivul pentru aceasta este o populație în mare parte vaccinată și persoane care au fost infectate de mai multe ori.

La începutul pandemiei, Drosten a declarat ziarului că nu s-ar fi gândit că vaccinurile eficiente vor fi disponibile într-un an. Această evoluție a salvat foarte multe persoane. În ceea ce privește evaluările anterioare, Drosten a menționat: „La început, au existat voci care au comparat Covid cu o gripă normală”. Astăzi, însă, știm că acestea au fost aprecieri clar greșite.

 

Se solicită revizuirea măsurilor

Într-un interviu acordat ziarului german „Bild”, Andreas Gassen, șeful KBV, a solicitat o revizuire științifică, juridică și politică a măsurilor pandemice. Acesta a subliniat faptul că unele măsuri au provocat mai mult rău decât bine; regulile bizare pentru exterior au contribuit, de asemenea, la scepticism.

IGSU: Numărul persoanelor evacuate a crescut la aproape 5.500; zeci de copaci căzuţi din cauza vântului

Boris Johnson : Virusul Covid-19, un ‘experiment eșuat’ făcut și ‘scăpat’ dintr-un laborator chinez