Corpul lui Hassan Nasrallah a fost recuperat, anunţă Hezbollah. Data funeraliilor şi îngropării nu au fost stabilite. Comandantul frontului de sud Ali Karaki, ucis în acelaşi atac, anunţă mişcarea fără să dezvăluie numele persoanelor ucise alături de lide

Corpul liderului mişcării islamiste libaneze Hezbollah Hassan Nasrallah a fost găsit sâmbătă, la o zi după un atac israelian violent care l-a vizat la periferia de sud a Beirutului, declară AFP o sursă apropiată mişcării.

”Corpul său a fost găst sâmbătă şi a fost pus în linţoliu după o toaletă funerară duminică”, a declarat AFP această sursă duminică sub protecţia anonimatului.

Data ”ceremoniei funeraliilor şi îngroparea sa nu au fost stabilite încă”, declara această sursă.

Considerat cel mai puternic om din Liban, Hassan Nasrallah a fost timp de peste 30 de ani faţa Hezbollah, inamicul jurat al Israelului.

În atacul în care a fost asasinat vineri seara a fost ucis şi Ali Karaki, comandantul frontului de sud al Hezbollah, a anunţat duminică mişcarea şiită proiraniană.

Hezbollah nu a dezvăluit numele persoanelor ucise alături de Nasrallah.

Armata israeliană a anunţat că ”peste 20 de alţi terorişti cu diverse grade” au fost ”eliminaţi”.

Autorităţile libaneze au anunţat un bilanţ provizoriu de şase morţi, însă bilanţul real este cu mult mai mare având în vedere amploatrea distrugerilor.

Începând de lunea trecută, sudul şi estul Libanului, dar şi periferia de sud a Beirutului au fost bombardate intensiv de către Israel.

Peste 700 de persoane au fost ucise, iar alte sute de mii au fost deplasate.

Marcel Ciolacu: Trendul puternic ascendent al cooperării României cu landul Baden-Württemberg ne motivează pentru proiecte de interes comun în noi domenii

DIPLOMA Show debutează vineri, în clădirea fostului restaurant Cina. Expun 145 de artişti din diverse domenii: fashion, design interior, arhitectură, pictură, design grafic, foto-video