Numărul consumatorilor care nu sunt alimentaţi cu energie electrică s-a redus la 19.000, luni la prânz

Numărul consumatorilor care nu sunt alimentaţi cu energie electrică s-a redus la 19.000 luni la prânz, Distribuţie Energie Oltenia a rezolvat toate problemele de pe liniile de medie tensiune şi au rămas 123 de deranjamente pe liniile de joasă tensiune, în toată aria acoperită, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„Am încheiat şedinţa comandamentului energetic, convocat pentru evaluarea stadiului avariilor apărute în contextul condiţiilor meteorologice de ieri şi de astăzi. Pe reţelele de înaltă tensiune nu au fost niciun fel de probleme, nici la nivelul Transelectrica, nici la nivelul operatorilor de distribuţie. La fel, nu au fost deloc probleme pe zona de transport sau distribuţie gaze naturale. Mai mult, pe reţelele de medie şi joasă tensiune pentru distribuţia energiei electrice echipele operatorilor au intervenit de la primele ore pentru remedierea defecţiunilor apărute. Dacă de dimineaţă aveam aproape 28.000 de gospodării nealimentate cu energie electrică, acum numărul total a scăzut la sub 19.000. Distribuţie Energie Oltenia a rezolvat toate problemele de pe liniile de medie tensiune, rămânând doar 123 de deranjamente pe liniile de joasă tensiune, în toată aria acoperită”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Consumatori nealimentaţi sunt la Electrica DEER (Galaţi – 2384, Vrancea – 3779, Buzău – 718), PPC (Constanţa – 1690, Călăraşi – 2140, Ialomiţa – 481) şi Delgaz Grid (Bacău – 3181, Neamţ – 2667, Vaslui – 1524, Iaşi – 213).

Pe de altă parte, în cadrul discuţiilor din comandamentul energetic, s-a stabilit că întreţinerea culoarelor aferente liniilor de înaltă, medie şi joasă tensiune este prioritară. În acest context, se va face o centralizare la nivelul Ministerului Energiei iar reprezentanţii instituţiei se vor adresa autorităţilor locale pentru executarea lucrărilor de toaletare / defrişare, astfel încât să poată fi prevenite incidentele grave pe viitor.

„Lucrările de amenajare hidroenergetice sunt vitale nu doar pentru creşterea producţiei de energie şi consolidarea securităţii energetice a României, dar şi pentru protecţia împotriva inundaţiilor. De aceea, insistăm permanent pentru finalizarea investiţiilor începute, inclusiv a celor de dinainte de 1989, în ciuda sabotajului constant din partea câtorva organizaţii neguvernamentale de mediu. Chiar dacă deranjăm interese, nu ne vom opri. Accelerarea şi stimularea investiţiilor în reţele. Pe mandatul meu, am semnat contracte de peste 3 miliarde de euro pentru modernizarea reţelei de transport şi distribuţie, o sumă record, iar rezultatele se vor vedea în următorii ani. Reţelele modernizare sunt mai reziliente în faţa condiţiilor meteorologice speciale. Per total, apreciez că sistemul energetic naţional s-a comportat bine”, a mai precizat Burduja, pe reţeaua de socializare. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Bihor: Primul proiect al asociaţiei ”Cetatea Voluntarilor” la Oradea – un foişor pentru copiii de grădiniţă

Fotbal: Atletico Madrid a smuls egalul în derby-ul cu Real Madrid, din La Liga