Tânăr de 29 de ani arestat preventiv pentru omor după ce a lovit un bărbat cu sapa în cap într-un adăpost pentru persoane fără adăpost

„La data de 28.09.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat în vârstă de 29 de ani), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor. La data de 25.09.2024, în intervalul orar 15:00-16:00, în timp ce se afla în mun. București, sectorul 1, într-un imobil folosit de persoane fără adăpost, pe fondul unei stări conflictuale, inculpatul i-a aplicat victimei (un bărbat în vârstă de 34 de ani) mai multe lovituri cu o sapă în cap, cu consecința unor leziuni traumatice incompatibile cu viața. Ulterior, inculpatul a învelit cadavrul în două pături și l-a transportat cu un cărucior de cumpărături până într-o zonă cu vegetație din apropiere, unde a abandonat atât cadavrul, cât și căruciorul”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, care au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție, primii sosiți la fața locului.

Hoții au dat lovitura la o grădiniță: laptopuri și echipamente electrice furate în Drobeta-Turnu Severin

Preşedinta Crucii Roşii: Traumele create de conflictele în curs riscă să ne bântuie timp de decenii