Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea a trei companii de către OMV Petrom

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom S.A. a preluat companiile Intertrans Karla SRL, Bridgeconstruct SRL şi ATS Energy SA.

Potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, Grupul OMV Petrom este activ, în România, de-a lungul întregului lanţ valoric al energiei: de la explorarea şi producerea de ţiţei şi gaze naturale, până la rafinarea şi distribuţia de carburanţi şi, mai departe, la generarea de energie electrică, precum şi comercializarea gazelor naturale şi a energiei electrice.

Intertrans Karla SRL, Bridgeconstruct SRL şi ATS Energy SA sunt active în domeniul producerii de energie electrică.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

MFP lansează a cincea emisiune de tiluri de stat Fidelis din acest an. Ofertă specială pentru donatorii de sânge

Noul ministrul francez de interne Bruno Retailleau vrea un referendum pe tema imigraţiei, neconstituţional. El se pronunţă în favoarea modificării Constituţiei