Lewis Hamilton s-a luptat cu depresia. Mărturisiri despre presiunea curselor și hărțuirea din copilărie (The Times)

Hamilton, care participă la curse încă de la vârsta de şase ani, a declarat că s-a luptat cu depresia şi ca adult şi că i-a fost dificil să vorbească despre experienţa sa.

„Cred că a fost presiunea curselor şi lupta de la şcoală. Bullying-ul. Nu aveam cu cine să vorbesc”, a declarat Hamilton în interviul publicat sâmbătă.

„M-am luptat cu sănătatea mintală de-a lungul vieţii mele, cu depresia de la o vârstă foarte fragedă, când aveam cam 13 ani… când aveam 20 de ani am avut nişte faze foarte dificile”, a precizat el.

Hamilton şi-a făcut debutul în Formula 1 în 2007, când avea 21 de ani, devenind primul pilot de culoare din serie. El a câştigat campionatul în anul următor şi a egalat recordul lui Michael Schumacher de şapte campionate în 2020.

Britanicul a spus că se simte mai matur astăzi decât era la începutul carierei sale.

„Înveţi despre lucrurile care ţi-au fost transmise de părinţi, observi acele tipare, cum reacţionezi la lucruri, cum le poţi schimba”, a spus el.

„Astfel, ceea ce m-ar fi putut înfuria în trecut nu mă mai înfurie astăzi. Sunt mult mai calm şi senin”, a afirmat Hamilton..

Hamilton a spus că a încercat retrageri în linişte pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea mintală şi, deşi a vorbit cu un terapeut cu ani în urmă nu l-a ajutat, ar dori să găsească unul în viitor.

Pilotul Mercedes, care urmează să se alăture echipei Ferrari anul viitor, ocupă locul şase în campionat, următoarea cursă fiind programată luna viitoare la Austin.

Noua serie IQOS ILUMA i Prime se lansează în România 10 ani de IQOS în lume. Spunem NU arderii și construim un viitor fără fum!

Spargere cu o maşină, cu spatele, la un magazin Louis Vuitton din Paris.100 de articole de lux furate, estimate la 900.000 de euro. Patru suspecţi fugari, căutaţi