Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu reprezentanţii organizaţiilor internaţionale evreieşti: Este important să continuăm politicile de prevenire şi combatere a antisemitismului

Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii organizaţiilor internaţionale evreieşti, reuniţi la Bucureşti cu prilejul evenimentelor dedicate Reuniunii Consiliului Rabinic şi a Liderilor evrei internaţionali, precum şi al împlinirii a 145 de ani de la acordarea primelor cetăţenii române evreilor din România. Premierul a afirmat că este important pentru întreaga societate să consolidăm ceea ce am început prin adoptarea celei de-a doua Strategii naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură (2024-2027), precum şi prin introducerea materiei Istoria Evreilor.

Şeful Executivului român a evidenţiat, cu acest prilej, soliditatea relaţiei şi continuitatea de peste şapte decenii a bunelor relaţii dintre România şi Israel, cel mai apropiat aliat şi partener special şi de încredere al ţării noastre în Orientul Mijlociu.

”Totodată, premierul a amintit foarte buna cooperare cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi cu preşedintele federaţiei, Silviu Vexler, în direcţia eforturilor de prevenire şi combatere a antisemitismului”, arată Executivului într-un comunicat.

”Dezvoltarea şi implementarea de măsuri, politici sau strategii holistice, eficiente şi durabile în toate domeniile relevante nu este posibilă în absenţa unui parteneriat solid cu comunităţile evreieşti. Este important, de asemenea, pentru întreaga societate să consolidăm ceea ce am început prin adoptarea celei de-a doua Strategii naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură (2024-2027), precum şi prin introducerea materiei Istoria Evreilor. Holocaustul în programa de studiu obligatorie la clasele a XI-a şi a XII-a începând din anul şcolar 2023-2024”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Mihai Tudose: Nici uraganele nu mai sunt ce au fost / Grindeanu: Trebuie să trecem în oferta de guvernare

Boris Johnson îşi reglează conturile, în memoriile sale „Unleashed”, cu Emmanuel Macron, o ”adevărată pacoste”