Apune era telefoanelor închise în timpul zborurilor – Air France, parteneriat cu Starlink pentru internet în avioane

Air France a semnat un parteneriat cu Starlink, subsidiara SpaceX, pentru a oferi pasagerilor internet Wi-Fi de mare viteză în timpul zborurilor, conform unui anunț de joi, scrie publicația Quartz.

Compania aeriană a început instalarea tehnologiei Starlink pe aeronave din vara anului 2024.

Până la punerea completă în funcțiune a sistemului, Air France va continua să ofere servicii de internet pentru pasagerii săi, inclusiv un Message pass gratuit pentru membrii programului de loialitate și opțiuni contra cost pentru ceilalți pasageri.

Parteneriatul urmează unor acorduri similare între Starlink și alte companii aeriene, precum United Airlines și Hawaiian Airlines. Starlink a devenit din ce în ce mai popular în rândul operatorilor aerieni datorită capacității de a oferi o conexiune stabilă și rapidă, folosind rețeaua de peste 6.300 de sateliți care oferă internet în aproximativ 100 de țări.

Hawaiian Airlines a fost prima companie aeriană care a introdus Wi-Fi-ul Starlink gratuit pentru pasagerii săi, în februarie 2024, pe zborurile dintre Hawaii și SUA continentală, Asia și Oceania.

United Airlines a anunțat recent că intenționează să echipeze toate aeronavele cu această tehnologie.

Doi frați din Craiova, dați dispăruți, după ce au plecat de la școală și nu au ajuns acasă

Maramureş: Patru ucraineni, recuperaţi din munte; un alt tânăr ucrainean cu probleme medicale, în curs de evacuare