Maramureş: Patru ucraineni, recuperaţi din munte; un alt tânăr ucrainean cu probleme medicale, în curs de evacuare

Patru cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România şi au cerut ajutor au fost recuperaţi în cursul zilei de luni, în condiţii meteo dificile, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Acţiunea s-a desfăşurat în condiţii meteo dificile, salvatorii desfăşurând intervenţia pe ninsoare şi viscol puternic. Cei patru ucraineni, cu vârste de 21, 25, 37 şi 37 ani, au fost găsiţi. Aceştia nu prezentau probleme medicale, iar după evaluarea făcută şi după ce li s-au dat hrană şi apă, salvatorii montani i-au coborât la baza muntelui. Ucrainenii sunt de câteva zile pe drum şi au ajuns la locul de unde au fost preluaţi de salvatori azi dimineaţă la ora 2,00” a spus Dan Benga.

Conform sursei citate, odată coborâţi de pe munte, ucrainenii au fost preluaţi de autorităţile competente.

De asemenea, în după-amiaza zilei de luni, salvamontiştii şi poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră din comuna Poienile de sub Munte intervin pentru recuperarea unui alt cetăţean ucrainean care trecut graniţa prin zona montană.

„Salvatorii montani au ajuns la tânărul de 34 ani, care are probleme medicale, fiind cardiac, fără medicamentele necesare la el, este extenuat şi deshidratat. Salvatorii montani îi evaluează starea de sănătate şi îl vor pregăti pentru extracţia terestră, condiţiile meteo nefiind prielnice pentru a solicita elicopterul”, a informat Dan Benga.

Potrivit acestuia, în sprijinul primei echipe va veni o altă echipă de salvatori montani, care tocmai a terminat o intervenţie, ce a durat peste cinci ore şi care şi-a anunţat disponibilitatea de a urca din nou în munte şi a ajuta la acest caz, unde apelantul are probleme medicale. AGERPRES/(AS-autor: Leontin Cupar, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Apune era telefoanelor închise în timpul zborurilor – Air France, parteneriat cu Starlink pentru internet în avioane

Ministerul Energiei: Noi contracte, de peste 14 milioane de euro, pentru instalarea panourilor fotovoltaice la nivelul primăriilor, semnate