Paris 2024 nominalizată pentru premiile Green Sport Awards

Premiile Green Sport Awards subliniază importanța acțiunilor ecologice în sport și recunosc contribuțiile semnificative ale sportivilor în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Nominalizările pentru Sportivul Anului:

– Jamie Farndale: Jucătorul de rugby din echipa Scoției este recunoscut pentru angajamentul său față de sustenabilitate, fiind ambasador al echipei și utilizând platformele sale sociale pentru a promova cauze ecologice.

– Imogen Grant: Canotoarea olimpică a devenit vegană în 2023 și este o susținătoare activă a sănătății apei, având un rol important în strategia de sustenabilitate a British Rowing.

– Cameron Norrie: Tenismenul britanic a fost activ în reducerea impactului asupra mediului și a investit într-un sistem de hidratare ecologic.

– Amy James-Turner: Fotbalista de la Tottenham lucrează cu o rețea globală pentru a inspira acțiuni împotriva schimbărilor climatice și a lansat un document important despre perspectiva jucătoarelor asupra acestui subiect.

– David Wheeler: Jucătorul de fotbal a fost nominalizat pentru impactul său în promovarea sustenabilității în sport, criticând FIFA pentru lipsa de acțiuni ecologice.

Nominalizările pentru Sportivul Mondial al Anului:

– Rhydian Cowley: Atlet australian care promovează sustenabilitatea climatică și a fost activ în campanii împotriva sponsorilor controversați.

– Jessie Fleming: Fotbalista canadiană care compensează impactul social al transferurilor sale și sprijină inițiativele agricole regenerabile.

– Pragnya Mohan: Triatlonista indiană care atrage atenția asupra efectelor schimbărilor climatice asupra sportivilor din țara sa.

– Chris Paul: Jucător de baschet care colaborează cu organizații pentru a promova responsabilitatea ecologică.

– Sofie Junge Pedersen: Fotbalista daneză care a condus campanii de compensare a emisiilor de carbon în timpul Cupei Mondiale.

BBC Sport a anunțat de asemenea și nominalizările pentru premiile Green Sport Awards, la categoriile „Evergreen Athlete of the Year”, care celebrează activitatea de-a lungul carierei a unui sportiv și Elite Organisation of the Year, pentru cea mai activă organizație.

Nominalizările „Evergreen Athlete of the Year”: Chris Boardman, Adrian ‘Ace’ Buchan, Lewis Pugh, Alexandra Rickham și Melissa Wilson.

Nominalizările pentru Elite Organisation of the Year: Extreme E, Paris 2024, Professional Footballers, Australia, World Athletics și World Rugby.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Conflict în Orientul Mijlociu – Libanul este pregătit să-și desfășoare trupele la granița cu Israelul

Ciolacu: Pregătim programe strategice pentru dezvoltarea economiei; marea industrie – un miliard de euro