Reacția SUA după lichidarea lui Nasrallah: Lumea este mai sigură

„Hassan Nasrallah era un terorist brutal care a făcut numeroase victime, printre care americani, israelieni, civili în Liban, civili în Siria şi mulţi alţii”, a afirmat Blinken în deschiderea unei reuniuni ministeriale la Washington a ţărilor coaliţiei care luptă împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

„În timp ce el conducea Hezbollah, gruparea a terorizat populaţiile din întreaga regiune şi a împiedicat Libanul să progreseze deplin în calitate de ţară”, a spus Blinken.

„Libanul, regiunea şi lumea sunt mai sigure fără el”, a declarat secretarul de stat american.

În pofida escaladării dramatice din Orientul Mijlociu, SUA cred în continuare în diplomaţie, a dat cu toate acestea asigurări Antony Blinken.

„SUA vor continua să conlucreze cu partenerii lor din regiune şi din lumea întreagă pentru a face să avanseze o soluţie diplomatică care să aducă o securitate adevărată Israelului şi Libanului, şi care să le permită cetăţenilor de ambele părţi ale frontierei să se întoarcă acasă”, a adăugat Blinken.

„Diplomaţia rămâne cea mai bună şi singura cale pentru a se ajunge la o mai mare stabilitate în Orientul Mijlociu, iar SUA rămân hotărâte să facă să avanseze aceste eforturi cu cea mai mare urgenţă”, inclusiv în vederea unui armistiţiu în Fâşia Gaza, a declarat şeful diplomaţiei americane.

SUA şi Franţa au iniţiat săptămâna trecută la ONU un apel pentru un armistiţiu între Israel şi Hezbollahul libanez, rămas însă literă moartă şi urmată de lovituri israeliene masive asupra Libanului.

VIDEO Premierul Ciolacu prezintă ‘România viitorului’: Planul de miliarde care urma să reducă masiv dependența de importuri

Un copac a căzut peste două maşini, în Suceava / Nu sunt înregistrate victime