BBC: Încă o noapte în care nu se doarme în Beirut

Corespondenta BBC la Beirut, Nafiseh Kohnavard, relatează că noaptea de luni spre marţi este încă o noapte nedormită pentru locuitorii capitalei libaneze, deoarece atacurile aeriene israeliene asupra Dahieh, suburbia sudică a oraşului, s-au intensificat.

„La fiecare câteva minute aud explozii puternice – unele mai puternice decât altele. Din balconul meu pot vedea din nou coloane de fum şi o lumină portocalie strălucitoare deasupra cerului la Dahieh. Vecinii mei s-au trezit cu toţii şi, la fiecare explozie, aleargă la balconul lor pentru a vedea unde a lovit atacul aerian”, detaliază corespondenta BBC.

„Putem auzi o dronă bâzâind pe cerul oraşului şi, la fel ca în ultimele două zile, aceasta zboară foarte jos”, spune jurnalista.

Chiar înainte de noul val de lovituri aeriene, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a publicat un avertisment pentru civilii care locuiesc în trei cartiere din Dahieh, cerându-le să îşi părăsească imediat casele.

„Avertismentul a fost publicat pe X la ora locală 22:55, iar în mai puţin de 30 de minute mai târziu s-a auzit o explozie uriaşă chiar şi în cartierul nostru, care este departe de locul atacului”, precizează . Nafiseh Kohnavard.

Aceste eveniment au loc în timp ce mii de oameni sunt deja strămutaţi, după ce au fugit din Dahieh ca urmare a intensificării loviturilor aeriene ale Israelului asupra acestei zone considerate fief al Hezbollah.

Mulţi oameni dorm pe străzi deoarece nu există suficiente adăposturi, potrivit BBC.

FOTO Copii din Fâșia Gaza, aduși la tratament medical în România. Ciolacu: ‘Vor beneficia de o viață normală’

Procesul lui Marine Le Pen, judecată pentru presupusă utilizare abuzivă a fondurilor UE, a început luni şi va dura până la sfârşitul lunii noiembrie. Riscă să nu mai poată candida timp de 10 ani