Biden apără reacţia guvernului, în timp ce numărul victimelor uraganului Helene a ajuns la 118

Bilanţul victimelor furtunii din sud-estul Statelor Unite a ajuns luni la 118 morţi, provocând tensiuni în campania electorală. Casa Albă a respins criticile privind răspunsul său. Preşedintele Biden va vizita miercuri Carolina de Nord pentru a evalua eforturile de salvare, în timp ce sute de persoane sunt în continuare date dispărute în statele afectate, potrivit France24.

Bilanţul victimelor furtunii devastatoare care a lovit sud-estul Statelor Unite a ajuns luni la 118 morţi, dezastrul devenind un subiect fierbinte într-o campanie electorală deja dură, iar Casa Albă a respins cu furie afirmaţiile potrivit cărora răspunsul său a fost lent.

Având în vedere că sute de persoane sunt încă date dispărute în mai multe state din sud-estul SUA şi că bilanţul morţilor este în creştere, preşedintele Joe Biden a anunţat că se va deplasa miercuri în Carolina de Nord, devastată de furtună, pentru a monitoriza eforturile de salvare.

Biden l-a acuzat, de asemenea, pe fostul preşedinte Donald Trump că răspândeşte minciuni, după ce candidatul republican la preşedinţie a afirmat, fără dovezi, că guvernul federal ignoră dezastrul provocat de uraganul Helene şi refuză ajutorul susţinătorilor săi.

Putin ordonă recrutarea a 133.000 de militari în cadrul recrutării de toamnă din Rusia

Fiica lui Rudy Giuliani anunţă că o susţine pe Kamala Harris