Băneasa Shopping City, ParkLake şi Mega Mall împart cele mai multe dintre brandurile noi din România

Zece din cele 43 de noi branduri intrate în România între 2019 şi 2024 au mers în Băneasa Shopping City, urmat de ParkLake cu 9 mărci noi şi Mega Mall cu patru, la egalitate cu AFI Cotroceni. Mai bine de jumătate dintre branduri sunt de îmbrăcă­minte şi încălţăminte, urmate de cele de cosmetice.

„Există mai multe elemente care atrag un brand într-un mall, care se aplică în marea majoritate a cazurilor, fie că vorbim despre un retailer care intră pentru prima dată pe piaţă, fie despre unul care este prezent deja, dar se extinde într-un alt proiect. Acestea se referă la catchment area, la traficul pe care îl generează mallul respectiv, poziţio­narea mallului pe piaţă, respectiv dacă este o destinaţie de fashion sau o destinaţie de familie“, a explicat Dana Radoveneanu, head of retail agency Cushman & Wakefield Echinox.

Creşterea puterii de cumpărare din Bucureşti, alături de expan­siunea imobiliară şi de atragerea a tot mai mulţi locuitori, Capitala reuşeşte să atragă şi tot mai multe branduri de fashion, cosmetice dar şi de bijuterii sau electronice în mallurile sale.

„Noi spre exemplu am atras Rituals în Mega Mall deoarece aveam un contract semnat cu ei în Polonia, motiv pentru care ne-a fost uşor să îi atragem şi în România, iar din ofertă, ei au fost interesaţi de Mega Mall“, a explicat în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! realizată de ZF&CEC Bank Marius Barbu, group asset director la NEPI Rockcastle.

Bucureşti este lider clar în clasamentul după puterea de cumpărare, cu 15.314 euro în 2023, ceea ce înseamnă că locuitorii Capitalei au cu aproape 98% mai mulţi bani decât media naţională şi de 3,8 ori mai mulţi faţă de rezidenţii din Vaslui, judeţul codaş din acest punct de vedere, potrivit datelor GfK.

Puternică ofensivă a statelor UE împotriva Temu și Shein, în spatele cărora se află statul chinez. Firmele fac concurență neloială și le vor fi impuse taxe

Mureş – 10 percheziţii într-un dosar de proxenetism. Pistol cu gaz, legitimaţie falsă cu însemnele Poliţiei, găsite de poliţişti. Un bărbat de 45 de ani a fost reţinut