Ambasadorul României în SUA: De astăzi, România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. Primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor – VIDEO

Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru anunţă marţi că România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. ”Sigur, aşteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicaţii pentru vize din acest an, precum şi pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, afirmă Muraru, care apreciază că din prima parte a anului viitor, românii vor putea călători fără vize în Statele Unite.

„Astăzi este o zi mare, o zi pe care am aşteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiţie pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută”, anunţă Muraru într-o înregistrare video postată mpe site-ul ambasadei.
El precizează că este necesară o confirmare din partea autorităţilor de la Washington în perioada următoare.
 
”Sigur, aşteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicaţii pentru vize din acest an, precum şi pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, subliniază ambasadorul.

Conform lui Muraru, primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor.
”A călători fără vize în America nu este doar un statut privilegiat acordat unei ţări. Vor exista beneficii importante pentru noi”, notează Andrei Muraru.

 

De ce un mecanic auto experimentat evită aceste mașini? „Costurile întreținerii sunt enorme”

„Rivalii”, „Doctor Odyssey”, „Jurnal de călătorie: Bruce Springsteen şi The E Street Band”, „Expediţie pe Amazon”, din octombrie pe Disney+/ VIDEO