Proiectul care va schimba fața Capitalei – Primarul Nicușor Dan anunță PUZ Dâmbovița 2050

Luni, 30 septembrie, Consiliul General al Municipiului București a aprobat începerea colaborării dintre Primăria Capitalei, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB), pentru elaborarea și implementarea acestui plan strategic.

„Coridorul urban al râului Dâmbovița, care acum este un canal segmentat de aproximativ 17 km, în formă de cuvă complet betonată, va deveni un element unificator și generator de activități de interes public”, a explicat Nicușor Dan în postarea sa.

Planul are în vedere conectarea unor zone și obiective de interes major de-a lungul râului, multe dintre acestea având un mare potențial de dezvoltare care până acum nu a fost valorificat suficient. Printre acestea se numără Lacul Morii, Institutele de Biologie, Universitatea Politehnica București, C.E.T. Grozăvești, Grădina Botanică, Opera Națională, Parcul Izvor, Centrul Vechi, Piața Unirii, Biblioteca Națională și Parcul Natural Văcărești. Aceste puncte cheie vor fi integrate într-o viziune unitară, care va pune accent pe legătura lor cu râul Dâmbovița, creând astfel o infrastructură verde și albastră ce va încuraja activitățile culturale, recreative și economice.

De asemenea, prin acest proiect se dorește și reabilitarea malurilor râului, care în prezent sunt în mare parte betonate, și integrarea mai armonioasă a acestora în peisajul urban.

Primarul Nicușor Dan a subliniat faptul că, printr-o planificare atentă și colaborare interinstituțională, această transformare va aduce multiple beneficii Capitalei, de la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor până la atragerea de investiții și consolidarea rolului Dâmboviței ca arteră vitală a orașului

content-image

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Marcel Ciolacu promite să nu fie ‘îmbătat’ de putere: ‘Am văzut ce a însemnat ca alţi lideri să se înconjoare numai de yesmani’

Reacția SUA, după ce Israelul a început invazia terestră în Liban: Amenințări la adresa Iranului dacă se va implica