Atac israelian într-o tabără de refugiaţi în Sudul Libanului care l-a vizat pe şeful unui grup armat palestinian

„Raidul israelian a vizat casa fiului lui Mounir Maqdah”, în tabăra Ain al-Helweh, a declarat responsabilul, sub protecţia anonimatului. Deocamdată nu este clar dacă Munir Maqdah, pe care Israelul îl acuză că conduce ramura libaneză a aripii armate a mişcării palestiniene Fatah, se afla în clădire.

În august, Israelul a anunţat că l-a ucis pe fratele său, Khalil Maqdah, pe care Israelul îl considera, de asemenea, unul dintre liderii aripii armate a Fatah.

Armata israeliană i-a acuzat atunci pe Munir şi Khalil Maqdah că „acţionează în numele Gardienilor revoluţiei iranieni”, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, şi că „sunt implicaţi în organizarea de atacuri teroriste” şi „trafic de arme” spre Cisiordania ocupată.

De la începutul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, pe 7 octombrie, ziua atacului fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian, violenţele s-au înmulţit în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

La începutul lui septembrie, Israelul a lansat un val de lovituri aeriene mortale asupra bastioanelor Hezbollah din Liban pentru a răspunde la rachetele lansate spre Israel.

Marţi, a anunţat că efectuează operaţiuni terestre „limitate” care vizează Hezbollah în Liban, continuându-şi raidurile aeriene.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ambasadorul României în SUA confirmă: Se elimină vizele pentru români. Îndeplinim toate condițiile

VIDEO Vârful Everest a început să crească brusc: Explicația unui fenomen fascinant