Constanţa: Zeci de reclamaţii primite la Regia de Apă în urma ploilor din ultimelor ore / Cele mai multe sesizări au venit din municipiul Constanţa, dar au mai fost din Medgidia, Mamaia Sat şi Agigea

Zeci de reclamaţii au fost primite de Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa în urma ploilor din ultimele ore, după ce mai multe străzi au fost inundate. Cele mai multe sesizări au venit din municipiul Constanţa, dar probleme au fost înregistrate şi la Medgidia, Mamaia Sat, Agigea şi Ovidiu.

”Începând de ieri seară, de la ora 20.00 şi până acum, la dispeceratul societăţii s-au primit  48 de reclamaţii. Cele mai multe au venit din municipiul Constanţa, zonele Delfinariu – Piaţa Chiliei, cartierul Coiciu, bulevardul Tomis, dar şi din staţiunea Mamaia. Sesizări sunt şi din zona Mamaia Sat, de pe străzile M20, D3 şi D4. De la nivelul judeţului, s-au primit reclamaţii din localităţile Agigea, Cumpăna, Lumina, Ovidiu şi cele mai multe – 11 au venit din Medgidia”, au precizat reprezentanţii RAJA. 

Ei au adăugat că peste 140 de angajaţi acţionează în această perioadă pentru a diminua efectele cauzate de ploile torenţiale. 
“În toată această perioadă, în judeţul Constanţa activează şi asigură permanenţa 29 de echipe de intervenţie, cu 141 de angajaţi, ce au în dotare 14 autospeciale tip womă, vidanje şi 31 motopompe de mare putere şi autoutilitare. În municipiul Constanţa acţionează 11 echipe, ce răspund gradual la toate solicitările primite, dar asigură şi monitorizarea şi intervenţia în zonele predispuse la inundaţii: Dacia, Delfinariu, bulevardul Mamaia, asigurând permanenţa în toată această perioadă”, a mai transmis RAJA. 

 
Judeţul Constanţa s-a aflat timp de mai multe ore sub cod portocaliu de ploi, iar meterologii au emis pentru mai multe localităţi, inclusiv pentru municipiul Constanţa, un cod roşu de precipitaţii. De asemenea, oamenii au primit şi mesaje Ro-Alert în care erau sfătuiţi să evite deplasările şi să se adăpostească.

Terminalul GNL de la Alexandroupolis, deţinut de Gastrade, începe operaţiunile comerciale

Auto: Renault va înceta să producă motoare de Formula 1 din 2026 (oficial)