Răsturnare de situație? Șeful mass-media Hezbollah afirmă că trupele israeliene nu au intrat în Liban

Într-o declarație scrisă pentru Reuters, Afif a declarat că Hezbollah nu s-a angajat în „confruntări terestre directe” cu trupele israeliene, dar că ar fi gata să o facă.

Informația că trupele Hezbollah au intrat în Liban a fost furnizată de presa internațională, luni seara

Israelul a informat SUA că intenţionează să întreprindă operaţiuni terestre „limitate” împotriva Hezbollahului în Liban, a anunţat luni Departamentul de Stat american, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Ei ne-au informat în legătură cu un anumit număr de operaţiuni. Ei ne-au spus pentru moment că este vorba de operaţiuni limitate centrate pe infrastructura Hezbollahului lângă frontieră, însă noi continuăm să discutăm asupra acestui subiect”, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Deocamdată nu este clar dacă aceste operaţiuni sunt în curs sau în stadiu de planificare.

„Noi am avut conversaţii cu ei asupra acestor operaţiuni, însă calendarul, obiectivul, ritmul acestor operaţiuni – să-i lăsăm pe ei să vorbească”, a afirmat Matthew Miller.

Înainte de aceasta, preşedintele american Joe Biden a dat de înţeles luni că el s-a opus operaţiunilor terestre israeliene în Liban, îndemnând la un armistiţiu într-un moment de tensiuni extreme după asasinarea şefului Hezbollah Hassan Nasrallah.

Washingtonul a salutat moartea şefului Hezbollah, secretarul de stat Antony Blinken apreciind luni că lumea este „mai sigură fără el”.

„Hassan Nasrallah era un terorist brutal care a făcut numeroase victime, printre care americani, israelieni, civili în Liban, civili în Siria şi mulţi alţii”, a afirmat Blinken în deschiderea unei reuniuni ministeriale la Washington a ţărilor coaliţiei care luptă împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI). „În timp ce el conducea Hezbollah, gruparea a terorizat populaţiile din întreaga regiune şi a împiedicat Libanul să progreseze deplin în calitate de ţară. Libanul, regiunea şi lumea sunt mai sigure fără el”, a declarat secretarul de stat american.

Totodată, Blinken a îndemnat la detensionare şi la o soluţie diplomatică în Liban.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Efectele stranii ale Covid-19 asupra corpului: O femeie și-a pierdut tot părul, după ce s-a infectat de 8 ori

VIDEO Noul vehicul electric 100% românesc face ravagii la Salonul Auto București: Mașina costă sub 10.000 de euro