VIDEO Noul vehicul electric 100% românesc face ravagii la Salonul Auto București: Mașina costă sub 10.000 de euro

Pe segmentul maşinilor-concept, al premierelor naţionale şi al noutăţilor sezonului 2024-2025 expun constructori de renume, precum: Alfa Romeo, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Honda, INEOS Grenadier, Jeep, Kia, LeapMotor, Maserati, Mazda, Mercedes Benz, MG, Mini, Mitsubishi, SsangYong, Subaru, Suzuki şi Toyota.

În plus, la standuri este prezentă şi compania SUV Cars, importatoare a mărcilor: DFSK E5, DFSK Fengon 600, BAIC BJ60 şi SWM G03F Tiger.

Şi în acest an de SAB & Accesorii, mobilitatea electrică are o prezenţă accentuată şi păstrează, astfel, trendul de dezvoltare şi extindere al acestui segment din ce în ce mai important în industria auto la nivel global. Numeroase companii expozante prezintă vehicule electrice, de la maşini şi scutere, până la biciclete electrice, alături de staţii de încărcare şi tehnologii de ultimă generaţie.

Românii de la Allview vin la expoziţia de specialitate cu noul CityZEN, un vehicul 100% electric, lansat în decembrie 2023, ce poate fi condus începând de la vârsta de 16 ani.

Construit din oţel robust, CityZEN prezintă avantajul unui consum redus de energie, de aproximativ 8 kW/100km, ceea ce îl plasează în topul celor mai economice autovehicule din piaţă. Ambele versiuni ale modelului, cu două sau patru locuri, dispun de un portbagaj generos de peste 800 de litri în versiunea cu două locuri, ideal pentru familii sau afaceri mici.

Preţul modelului Allview CityZEN porneşte de la 8.760 euro (TVA inclusă), prin Programul „Rabla Plus”, iar în funcţie de versiunea dorită, clienţii pot alege dintre următoarele dotări: airbag şofer, aer condiţionat, închidere centralizată cu telecomandă pe cheie, centru de infotainment cu două ecrane de 10,25 inci; comenzi pe volan (audio, volum, butoane preluare/închidere apel), oglinzi retrovizoare electrice, închiderea şi deschiderea geamurilor din telecomandă, baterie de capacitate extinsă, ce oferă o autonomie de până la 220 km în oraş, sistem camere de asistenţă la parcare cu vizualizare 360 de grade, senzori parcare faţă şi spate, gamă variată de culori – Pure White, Cyan Breeze, Seren Grey, Pink Blossom sau Mystic Black, jante din aluminiu.

Divizia Auto din cadrul Allview a demarat cu modelul Skywell ET5, care reprezintă o nouă viziune asupra mobilităţii viitorului.

Printre importatorii din România care sunt prezenţi la expoziţia auto de specialitate de la Romexpo se mai regăsesc: SMT Pallady – reprezentant al mărcii Subaru şi dealer în zona de est a Bucureştiului pentru mărcile SsangYong şi MG: Autonet Kia – cu Kia Sportage, Kia XCeed, Kia Ceed, Kia Ceed SW, Kia Stonic, Noul Kia Sorento, Kia EV6 şi Kia Niro EV; Arian Motors – cu noul Mazda MX-30, primul SUV electric; Hondo Moto by Asko Group – care oferă o gamă variată de scutere; Toyota România; Ssangro – cu modelele Rexton, Musso, Torres, Korando şi Tivoli.

Totodată, Grupul Automobile Bavaria este prezent cu divizia de maşini rulate – Bavaria Used – şi va expune modele BMW, iar Roadhill Automotive vine la standul propriu cu cele mai noi modele de autoturisme şi autovehicule comerciale Ford.

În acelaşi timp, Ţiriac Auto expune cele mai noi autovehicule comerciale ale brandurilor Ford şi Mercedes-Benz, ce include o gamă variată de vehicule electrice destinate transportului de marfă şi persoane.

La standul DAB Auto Serv va avea loc prezentarea, în premieră, a noului model Alfa Romeo Junior, primul SUV 100% electric din istoria mărcii.

Evenimentul de la Bucureşti reuneşte şi peste 600 de branduri din domeniul echipamentelor, spălătoriilor self service, pieselor, accesoriilor şi serviciilor din domeniu, acestea fiind reprezentate pe o suprafaţă interioară şi exterioară de peste 7.000 mp.

Pe de altă parte, pasionaţii de moto au ocazia să descopere gama de produse pe două roţi oferită de Honda Moto, SUNRA şi Automobile Bavaria.

Nu în ultimul rând, în cadrul SAB & Accesorii va exista o zonă cu automobile istorice unice sau foarte rare, organizată de Clubul Automobilelor de Epocă.

Preţul unui bilet de acces general la expoziţia auto este de 70 de lei, în timp ce copii sub vârsta de şapte ani şi persoanele cu dizabilităţi pot intra gratuit.

SAB & Accesorii 2024 este deschis după cum urmează: pe 1 octombrie, între orele 12:00 – 19:00; în perioada 2- 5 octombrie, între orele 10:00 – 19:00; pe 6 octombrie, între orele 10:00 – 18:00.

Răsturnare de situație? Șeful mass-media Hezbollah afirmă că trupele israeliene nu au intrat în Liban

Retragere istorică din Formula 1: Renault a decis să renunțe la fabricarea motoarelor pentru monoposturi