Călin Georgescu şi-a depus candidatura la Preşedinţia României

Călin Georgescu, candidat independent la Preşedinţia României, şi-a depus marţi candidatura la Biroul Electoral Central (BEC), anunţând că a strâns peste 239.000 de semnături.

„Astăzi, 1 octombrie 2024, de Acoperământul Maicii Domnului, declar următoarele: după 34 de ani de pribegie, pentru prima dată, poporul român va câştiga aceste alegeri. Partidul meu este poporul român. Şi spun ceva mai mult: partidul meu este doar poporul român, pe care îl iubesc şi îl slujesc şi care va readuce cultul onoarei şi demnităţii – a noastră ca oameni şi a noastră ca neam, pentru a înţelege că avem nevoie de sănătate, avem nevoie de linişte socială în aceste momente şi, peste toate, pentru construcţia morală a fiinţei umane, ceea ce este esenţial în aceste vremuri”, a arătat el, într-o declaraţie acordată presei, în faţa sediului BEC.

Călin Georgescu a menţionat că în vederea strângerii celor peste 239.000 de semnături a fost sprijinit de peste zece mii de voluntari, cărora le-a mulţumit pentru implicare. Totodată, a precizat că această susţinere îl responsabilizează în vederea continuării demersurilor începute, de „schimbare” a sistemului.

„Nu schimbăm stăpânii, ci schimbăm sistemul, un sistem care să aducă cultul onoarei şi al demnităţii”, a spus el.

Călin Georgescu s-a declarat convins că va câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur. AGERPRES/(A – autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

AEP: Campanie de promovare a votului prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale şi la alegerile parlamentare

Consultare publică pentru înfiinţarea Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică în Energie