Focar de Covid-19 la secţia de Cardiologie a SJU Miercurea-Ciuc

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a SJU Miercurea-Ciuc, măsurile de prevenţie se iau începând de marţi, 1 octombrie şi vizează suspendarea pentru o săptămână a spitalizărilor de zi şi a vizitelor la nivelul secţiei şi amânarea cu o săptămână internările pacienţilor cronici.

În postarea menţionată se precizează că vor fi preluate în continuare cazurile acute şi urgenţele, toţi pacienţii care se vor interna vor fi testaţi, iar personalul medical va fi supus unui triaj epidemiologic.

„Situaţia epidemiologică se va reevalua după o săptămână. Pacienţii programaţi pentru internare au fost înştiinţaţi şi vom înştiinţa opinia publică în continuare de măsurile luate. Apelăm la înţelegerea pacienţilor”, mai precizează sursa citată.

INSP: 2.026 de cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, marţi, că, în perioada 23 – 29 septembrie, au fost înregistrate 2.026 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în scădere cu 10% faţă de săptămâna precedentă.

Potrivit INSP, 658 dintre cazurile noi sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În perioada 23 – 29 septembrie, au fost raportate 17 decese la persoane cu COVID-19, dintre care trei au survenit în urmă cu mai mult de o săptămână, toate persoanele având comorbidităţi.

Până în prezent, 69.175 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

În ţara noastră, au fost înregistrate, până în prezent, 3.576.833 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

În ultima săptămână au fost efectuate 788 de teste RT-PCR şi 13.635 de teste rapide antigenice. Rata pozitivităţii a fost de 14%, în scădere cu 2,8%.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 14.030.052 de teste RT-PCR şi 15.013.523 teste rapide antigenice.

Tenis: Alcaraz, în finala de la Beijing (ATP)

Uragan, super-taifun – O lună septembrie marcată de precipitaţii intense