Ministrul Sănătăţii a vizitat doi copii palestinieni refugiaţi din Gaza şi internaţi la Spitalul ”Marie Curie”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vizitat, marţi, doi copii palestinieni refugiaţi din Gaza care sunt internaţi la Spitalul „Marie Curie” şi s-a asigurat că aceştia sunt bine îngrijiţi în această unitate medicală.

„În cursul serii de 30 septembrie 2024, au sosit în România mai mulţi copii palestinieni refugiaţi din Gaza, împreună cu familiile lor, care vor fi trataţi în spitalele româneşti. Solidaritatea umană şi grija pentru copii fac parte din tradiţia poporului român, iar ele se manifestă prin atenţia acordată acestor copii refugiaţi din Gaza. În cursul zilei, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a vizitat cei 2 copii internaţi la Spitalul ‘Marie Curie’ şi s-a asigurat că sunt bine îngrijiţi de profesioniştii din această unitate medicală”, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, dintre cei patru copii internaţi la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, doi au fost externaţi în cursul zilei de marţi.

La Institutul Fundeni au fost înregistraţi un copil şi sora lui majoră, pentru tratament de hematologie, lor urmând să li se alăture unul dintre copiii externaţi de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Luni, Guvernul anunţa că opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile lor vor fi plasate în grija Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti.

„Copiii şi populaţia civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate şi empatie pentru a depăşi dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populaţiei civile, iar primii copii din Fâşia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la Bucureşti. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securităţii, încheierea unui acord de încetare a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor”, afirma premierul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului. AGERPRES/(AS – autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Ambasadorul Republicii Moldova: Alegerile prezidenţiale şi referendumul din 20 octombrie, cele mai importante de la declararea independenţei

Caraş-Severin: Autorităţile din Berzasca solicită sprijin pentru îndepărtarea a doi lupi care au coborât în comună