Ciprian Pandea: România rămâne un aliat de nădejde al NATO și al Ucrainei

Au fost înregistrate 233 de voturi „pentru”, 18 voturi „împotrivă” şi 25 de abţineri.

Membru al comisiei de apărare din Senat, Ciprian Pandea spune că la doi ani și jumătate de la invazia rusă în Ucraina, evoluțiile războiului arată clar necesitatea intensificării și diversificării instruirii armatei ucrainiene. Astfel, infanteriștii marini ucraineni se vor instrui în România la un centru care va funcționa în cadrul Coaliției pentru capabilități maritime, aflată sub egida Grupului de contact pentru Ucraina.

„Finanțarea dezvoltării inițiale a centrului va fi asigurată integral de Marea Britanie, iar ulterior, banii necesari operării bazei de instruire vor proveni din contribuțiile comunității internaționale. Baza va funcționa pe o perioadă de 2 ani, România având dreptul să se poată retrage oricând din aranjament”, declară senatorul PNL.

Ciprian Pandea este convins că participarea la această acțiune de instruire a militarilor infanteriei marine ucrainiene, va fi un semnal clar că România rămâne un aliat de nădejde al NATO și al Ucrainei.

Parlamentarii au aprobat şi scrisoarea şefului statului privind

participarea Armatei României la misiunea de Asistență de Securitate și instruire NATO – NSATU″ pentru Ucraina, prin punerea la dispoziție a Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii și a unui număr de până la 100 de militari, constând în personal de stat major, instructori și detașamente specializate.

Au fost înregistrate 230 de voturi „pentru”, 15 voturi „împotrivă şi 24 de abţineri.

Alfred Laurențiu Mihai (PSD): Ridicarea vizelor de intrare în SUA va facilita investițiile străine

Parlamentul a votat noua conducere a BNR: Consilierul lui Iohannis și celebra Roberta Anastase, pe listă