Liderii USR au boicotat lansarea candidaturii Elenei Lasconi

Niciunul dintre liderii grei ai USR nu a fost prezent la depunerea candidaturii Elenei Lasconi la președinție. Nu a fost niciun fost președinte al partidului, nici Cătălin Drulă, nici Dan Barna, nu a fost niciun europarlamentar sau lider marcant din Biroul Național, nici Vlad Voiculescu, nici Claudiu Năsui, nu a fost niciun primar, nici Dominic Fritz, nici Lucian Stanciu-Viziteu, nici Clotilde Armand sau Radu Mihaiu. Pentru a acoperi acest boicot, Elena Lasconi s-a înconjurat de femei, ca să poată justifica astfel absența liderilor partidului.

E un nou semnal al dezintegrării campaniei Elenei Lasconi, după ce Lucian Stanciu-Viziteu și-a dat demisia din poziția de manager al campaniei și a fost înlocuit de un personaj din linia a doua, Cristian Seidler, care nu e membru în conducerea partidului și nu se află nici măcar pe lista de candidați la alegerile parlamentare.

Conform surselor, liderii USR se așteaptă la un rezultat slab la prezidențiale și nu vor să fie asociați eșecului. În același timp, prin lipsa de experiență în negociere, incapacitatea de a învăța și stilul agresiv de a interacționa cu cei din jur, Elena Lasconi a reușit să se izoleze în partid și să-și îndepărteze chiar și puținii apropiați, așa cum erau Lucian Stanciu-Viziteu sau Claudiu Năsui.

Cea mai mare îngrijorare a liderilor USR este, susțin surse din partid, că eșecul candidaturii Elenei Lasconi ar putea trage în jos și partidul la alegerile parlamentare. De aceea liderii USR pregătesc încă de acum disocierea de Lasconi, pentru a salva ce se mai poate salva la alegerile parlamentare.

UPDATE – Zece răniţi, dintre care doi grav, într-un presupus atac terorist la Tel Aviv

Gabriela Firea a rămas șocantă de bărbatul care își bătea soția în metrou: