UDMR confirmă intrarea la guvernare alături de PSD: Avem și program pe fiecare domeniu

Tanczos Barna a fost întrebat în emisiunea România Politică de la Prima News despre declaraţiile ministrului Sorin Grindeanu privind o posibilă guvernare PSD-UDMR şi dacă consideră că este posibil ca UDMR să dea premierul în această guvernare.

”Cred că este un semn bun, că nu este pentru prima dată când se discută această ipoteză. Prima dată s-a discutat la rocadă. De fapt a rămas o rocadă în doi. Atunci, s-a discutat zile întregi despre o posibilă rocadă în trei dar nu s-a putut, nu s-a vrut”, a arătat senatorul UDMR. Tanczos Barna a explicat că spiritul Constituţiei este ca partidul care ia cele mai multe voturi să aibă prima şansă de a oferi premierul. ”Cred că ar trebui să rămână o cutumă, o regulă nescrisă”, a completat reprezentantul UDMR.

”Oricine orice spune, că e guvernul meu, că nu e guvernul meu, că este soluţia imorală, că nu este soluţia imorală, aceasta este soluţia în spiritul Constituţiei”, a mai explicat el. UDMR vrea în Executiv, că este în firea oricărei formaţiuni politice. Vrem şi avem program de guvernare şi ştim pe fiecare domeniu ce măsuri ar trebui luate în beneficiul cetăţenilor”, a arătat Tanczos Barna.

”Sper, că am văzut că şi doamna Lasconi vede posibilă o astfel de formulă, într-o altă combinaţie, dar tot cu UDMR”, a comentat el.

PSD nu va face alianță cu AUR, este o idee pe care liderii PSD o repetă din ce în ce mai des. Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a exclus o alianţă guvernamentală cu AUR, însă spune că una cu UDMR este extrem de posibilă. Grindeanu mai crede că niciun partid politic nu va obţine 50 la sută la alegerile parlamentare.

”Nu cred că o să fie cineva cu 50 la sută la parlamentare. Este evident că se va continua pe o alianţă guvernamentală. Nu ştiu dacă aceasta. O alianţă politică ce va da majoritatea”, a declarat Sorin Grindeanu, luni seară, la Antena 3.

Întrebat dacă are afinităţi cu AUR, Grindeanu a exclus această ipoteză. El a subliniat că mai degrabă vede o alianţă cu UDMR.

”Exclus. A şi declarat Marcel Ciolacu că nu vom face majorităţi cu AUR. Haideţi să vedem, poate ajunge PSD-UDMR. E puţin, dar e o majoritate. Rămâne să vedem rezultatul (…) Cred că e important să vină şi UDMR în această coaliţie pentru că e nevoie de o coaliţie mai largă în Parlament”, a declarat Grindeanu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Acuzații legate de campania lui Geoană – Controverse cu un om de afaceri rus implicat în propagandă pro-război (presă)

Trafic restricţionat pe autostradă, după ce un TIR a lovit două maşini staţionate pe banda de urgenţă, apoi un vehicul ce mergea pe banda a doua