Prima reacție a Iranului după atacul cu rachete din Israel: ‘Lansăm noi atacuri zdrobitoare și distructive dacă o să fim atacați’

„Marea Ummah islamică a națiunii nobile și iubitoare de martiri a Iranului cu câteva momente înainte și după o perioadă de reținere în fața încălcării suveranității Republicii Islamice Iran, prin asasinarea mujahidului martirizat Dr. Ismail Haniyeh de către regimul sionist și dreptul țării la autoapărare în mod legitim în conformitate cu Carta Națiunilor Unite și intensificarea relelor regimului cu sprijinul Statelor Unite în masacrul popoarelor din Liban și Gaza și martiriul marelui Mujahid Kabir, liderul Axei Rezistenței și mândrul Secretar General Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah și martiriul comandantului Rashid și al consilierului suprem al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) în Liban, generalul-maior Seyyed Abbas Nilforoushan Forța aerospațială IRGC a lansat zeci de rachete balistice care vizează ținte militare și de securitate importante în inima teritoriilor ocupate, ale căror detalii vor fi aduse mai târziu.

Se notează că această operațiune a fost efectuată cu aprobarea Consiliului Suprem de Securitate Națională și cu notificarea Statului Major General al Forțelor Armate și cu sprijinul Armatei Republicii Islamice Iran și al Ministerului Apărării, și este avertizat că, dacă regimul sionist răspunde militar la această operațiune, care este în conformitate cu drepturile legale ale țării și cu dreptul internațional, se va confrunta cu noi atacuri zdrobitoare și distructive

Eu sunt un ajutor decât de la Dumnezeu, Cel Atotputernic, Cel Înțelept”, se arată în declarația Gărzilor Revoluționare.

Atacul

IDF spune că tirul de rachete din Iran continuă. „Sunteţi rugaţi să rămâneţi într-o zonă protejată până la noi ordine”, a transmis armata. Acesta adaugă că exploziile auzite în întreaga ţară sunt de la interceptări sau impacturi.

Au fost raportate mai multe locuri de impact cu şrapnel sau cu rachete în Tel Aviv, lângă Marea Moartă, în sud şi în regiunea Sharon.

Magen David Adom, servciul de urgenţă israelian, spune că nu există deocamdată informaţii că ar fi răniţi.

Eli Bin, şeful MDA, a confirmat că sunt trase sute de rachete. „Nu avem deocadamdată informaţii despre răniţi”, a declarat el pentru Canalul 12.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Breaking: Joe Biden anunță că SUA sunt pregătite să ajute Israelul să se apere de atacurile Iranului

LIVE | Iranul a lansat mai multe rachete spre Israel. O oră de teroare, cu toți civilii în adăposturi (VIDEO)