Ciolacu: Relaţia mea cu preşedintele României este instituţională; nu am avut discuţii politice cu Iohannis

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis este una instituţională, subliniind că nu a avut „o relaţie sau discuţii politice” cu şeful statului, întrucât acesta „nu poate ieşi din logica de a ţine cu un partid politic”.

„Relaţia mea cu preşedintele României este una instituţională şi sunt mândru de acest lucru. Şi mi se pare cât se poate de de normal. N-am avut o relaţie sau discuţii politice cu preşedintele Klaus Iohannis. Şi cred că ştiţi foarte bine de ce. (…) Nu poate ieşi din logica de a ţine cu un partid politic. Asta mă deranjează, pentru că, iertaţi-mă, să ştiţi că este şi preşedintele meu şi preşedintele dumneavoastră, indiferent dacă eu l-am votat sau dumneavoastră nu l-aţi votat. Cred că e prea mult. Măcar la sfârşit de mandat trebuie să depăşim acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, la Digi 24.

El a punctat, totodată, că şeful statului a adus critici asupra negocierilor purtate la Comisia Europeană pentru portofoliul de comisar european.

„Cum poţi să-mi spui tu, reprezentantul României la Consiliul European, unde de fapt se poartă aceste negocieri, că am negociat eu greşit? Când România nu a avut niciodată un vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene. E o premieră pentru ţara noastră. Mai mult, portofoliul obţinut de doamna Roxana Mînzatu, dacă va trece de toate comisiile de Parlament, are 20% din bugetul Comisiei Europene, vreo 265 de miliarde. (…) O cincime ţine de portofoliul doamnei. Mai mult, eu sunt social-democrat. Portofoliul e unul aplicat, fiindcă negocierile sunt şi între familiile politice. (…) Este stilul meu de a negocia. Am ajuns să mă justific pentru o victorie obţinută de către România. (…) E un proces întreg. Eu cred că România de această dată a obţinut foarte mult. Nu numai la nivel de comisie. Avem vicepreşedinte al Parlamentului, Victor Negrescu. Mai avem un vicepreşedinte, tot român, Nicu Ştefănuţă”, a menţionat Ciolacu.

În altă ordine de idei, liderul PSD a răspuns, întrebat care ar fi interesul electoral, acum, al lui Klaus Iohannis: „În continuare, indiferent dacă Partidul Naţional Liberal câştigă sau nu câştigă alegerile, să rămână la guvernare, lucru pe care l-a făcut întotdeauna”.

Totodată, el a fost întrebat dacă Klaus Iohannis are viitor politic, după ce îşi termină mandatul.

„Nu sunt eu persoana care trebuie să spună. Eu, unul, ca român, sunt dezamăgit de prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Ăsta e un lucru pe care pot să-l spun şi mi se pare normal să-l spun”, a declarat Ciolacu. AGERPRES/ (A,AS – autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

Sursa: www.agerpres.ro

Ucraina pierde un punct strategic pe frontul de est – Orașul Vuhledar a căzut

Aniela Nodiţi, medic chirurg: Statisticile spun că una din opt femei va face boala, la un moment dat, în timpul vieţii, ceea ce este un număr foarte mare de cazuri de apariţie de cancer mamar