Dezvăluiri explozive: șeful unității iraniene care contracara Mossadul era un agent israelian

Vorbind la postul CNN Turk, Ahmadinejad a susținut că alți 20 de agenți din echipa de informații iraniene însărcinată cu monitorizarea activităților de spionaj israeliene au întors armele împotriva Teheranului.

Presupușii agenți dubli au furnizat Israelului informații sensibile despre programul nuclear iranian, potrivit comentariilor sale din interviu.

Ahmadinejad a spus că agenții s-au aflat în spatele unor succese cheie ale Mossad-ului în Iran, inclusiv furtul din 2018 al documentelor programului nuclear care au fost duse de la Teheran în Israel și dezvăluite de premierul Benjamin Netanyahu.

Șeful unității de contrainformații a fost dezvăluit ca fiind un agent dublu în 2021, dar el și toate celelalte presupuse „cârtițe Mossad” au reușit să fugă din țară și acum trăiesc în Israel, a susținut Ahmadinejad, un personaj cunoscut pentru retorica sa anti-Israel.

Afirmațiile lui Ahmadinejad au venit în timp ce Israelul se luptă cu Hezbollah

În ultimele două săptămâni, mii de dispozitive de comunicații portabile Hezbollah au explodat în Liban, rănind cel puțin 1.500 dintre reprezentanții din grupare în incidente pe care grupul le-a pus pe seama Israelului, care nu a confirmat și nici nu a negat responsabilitatea. În plus, atacurile aeriene au ucis aproape întregul nivel superior al structurii de comandă a Hezbollah, inclusiv liderul grupării, Hassan Nasrallah, într-un atac aerian de vineri asupra buncărului său din Beirut.

Ziarul francez Le Parisien, citând o sursă libaneză, a scris sâmbătă că Israelul a fost informat despre prezența lui Nasrallah de către un spion iranian.

Imediat după ce a apărut vestea morții lui Nasrallah, iranienii l-au dus pe liderul lor suprem, ayatollahul Ali Khamenei, într-o locație sigură.

În iulie, liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis de o explozie la pensiunea din Teheran, unde se afla în timpul unei vizite pentru a participa la înmormântarea președintelui iranian Ebrahim Raisi. Deși Israelul nu a comentat moartea lui Haniyeh, Iranul a promis să se răzbune.

La câteva zile după moartea lui Haniyeh, Iranul a arestat cel puțin două duzini de persoane pentru presupusă legătură cu asasinatul, a scris The New York Times la acea vreme, citând doi iranieni familiarizați cu ancheta.

Printre cei arestați se numără ofițeri de informații iranieni de rang înalt, oficiali militari și personal de la pensiunea Gărzilor Revoluționare Islamice, se arată în raport. Iranienii se tem că o breșă majoră de securitate în rândul oficialilor de rang înalt a făcut posibilă asasinarea îndrăzneață.

O serie de explozii misterioase și alte eșecuri au afectat programul nuclear al Iranului de-a lungul anilor.

În noiembrie 2020, omul de știință nuclear iranian de top Mohsen Fakhrizadeh a fost asasinat în Iran în ceea ce The New York Times a raportat mai târziu că a fost o lovitură sofisticată condusă de o echipă Mossad care ar fi desfășurat o mitralieră computerizată.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Fiu de primar din România, în centrul unui scandal sexual cu minori, în Anglia

Brest a învins RB Salzburg, scor 4-0