Armata israeliană anunţă că loveşte ţinte ale Hezbollah la Beirut

Armata israeliană a anunţat în cursul nopţii de marţi spre miercuri că este pe punctul de a lovi ţinte ale Hezbollah la Beirut, capitala Libanului, notează AFP preluat de agerpres.

„Armata israeliană efectuează lovituri împotriva unor ţinte teroriste ale Hezbollah la Beirut”, se arată într-un comunicat militar publicat la orele 01.40 (marţi, 22.40 GMT).

La Beirut, o sursă de securitate libaneză a raportat o lovitură israeliană asupra „suburbiilor sudice”, după ce Israelul le-a cerut locuitorilor să evacueze împrejurimile a două clădiri din acest bastion al mişcării islamiste libaneze.

Israelul a promis, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, că avioanele sale de vânătoare vor continua să lovească „cu forţă” în următoarele ore „în Orientul Mijlociu”, notează AFP.

„Forţele aeriene continuă să funcţioneze la capacitate maximă şi în această noapte vom continua să lovim cu forţă în Orientul Mijlociu, aşa cum a fost cazul în ultimul an”, a declarat contraamiralul Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene, într-un comunicat publicat după ce Iranul a atacat Israelul lansând 180 de rachete în direcţia teritoriului său.

55 de persoane au fost ucise în urma loviturilor israeliene în Liban în ultimele 24 de ore

SUA doreşte să ‘se coordoneze’ cu Israelul pentru răspunsul la atacul Iranului