LIVE | Israelul nu se poate angaja în război împotriva Iranului fără sprijinul SUA

Forțele Aeriene Israeliene vor efectua mai multe lovituri în Orientul Mijlociu în noaptea de marți spre miercuri, iar capacitățile sale operaționale nu au fost afectate de atacurile cu rachete ale Iranului, potrivit Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), citate de CNN.

„Forțele aeriene continuă să funcționeze pe deplin, iar în această seară vor continua să lovească puternic în Orientul Mijlociu, așa cum s-a întâmplat pe parcursul anului trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari.

Declarația a fost făcută după apariția unor noi imagini video care arată rachete iraniene lovind baza aeriană Nevatim din sudul Israelului.

Hagari a adăugat că Israelul va continua să urmărească comandanții Hezbollah și pe oricine amenință cetățenii israelieni.

„Iranul a comis un act grav în această seară, împingând Orientul Mijlociu spre escaladare. Vom acționa la momentul și locul pe care le vom decide”, a declarat Hagari.

Conform Sky News, au fost auzite explozii în Beirut, Forțele de Apărare ale Israelului confirmând că lovesc în prezent ținte ale Hezbollah în capitala libaneză.

Randa Slim, senior fellow la Middle East Institute, spune că afinitatea personală a președintelui american Joe Biden pentru Israel și convingerea sa politică că „nu te duci împotriva Israelului” au dus la luni de zile de sprijin neclintit al SUA pentru această țară.

Ea a declarat că administrația Biden a indicat că este în discuții cu guvernul Netanyahu „cu privire la tipul de răspuns” pe care Israelul îl va lansa la atacul Iranului.

„Israelul nu se poate angaja în război împotriva Iranului fără sprijinul SUA„, a spus ea”, a declarat Slim pentru Al Jazeera, subliniind că următoarele 24 de ore vor fi „critice”.

„Există într-adevăr această convingere la Casa Albă, împărtășită de președinte, că ne confruntăm cu o oportunitate unică într-o generație de a remodela Orientul Mijlociu”.

content-image

Prima şi singura dezbatere a candidaţilor la funcţia de vicepreşedinte al SUA – Tim Walz, faţă în faţă cu JD Vance / Ce este de aşteptat – VIDEO

Jimmy Carter devine primul președinte american care ajunge la vârsta de 100 de ani