Armata israeliană loveşte ţinte Hezbollah în Beirut

Armata israeliană loveşte în prezent ţinte Hezbollah în Beirut, potrivit Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF), citate de CNN.

Armata a precizat că detaliile operaţiunii vor urma.

Imaginile filmate de AFP şi Reuters au arătat o explozie în capitala libaneză în ultima oră.

Anterior, Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au transmis locuitorilor să evacueze mai multe cartiere şi clădiri din suburbiile sudice ale Beirutului, unde au sugerat că sunt planificate lovituri.

Într-un mesaj postat pe X după miezul nopţii, ora locală, purtătorul de cuvânt al IDF în limba arabă, Avichay Adraee, a avertizat că locuitorii se află în apropiere de ”instalaţii periculoase aparţinând Hezballah împotriva cărora Forţele de apărare vor acţiona cu putere în scurt timp”.

De asemenea, Forţele Aeriene Israeliene au transmis că posibilităţile operaţionale nu au fost afectate de atacurile cu rachete ale Iranului.

”Forţele aeriene continuă să funcţioneze pe deplin, iar în această seară vor continua să lovească puternic în Orientul Mijlociu, aşa cum s-a întâmplat de-a lungul anului trecut”, a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF, târziu în noaptea de marţi spre miercuri, ora locală.

Declaraţia a fost făcută după apariţia unor noi imagini video care arată rachete iraniene lovind baza aeriană Nevatim din sudul Israelului.

Hagari a adăugat că Israelul va continua să urmărească comandanţii Hezbollah şi pe oricine ameninţă cetăţenii israelieni.

”Iranul a comis un act grav în această seară, împingând Orientul Mijlociu spre escaladare. Vom acţiona la momentul şi locul pe care le vom decide”, a declarat Hagari.

 

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Trupele ruse au pătruns în orașul Vuhledar din regiunea Donețk

UPDATE – Dezbaterea candidaţilor la funcţia de vicepreşedinte al SUA – Tim Walz, faţă în faţă cu JD Vance – Şi-au strâns mâna la început / Vance a început cu o notă personală / Li s-au înschis microfoanele – VIDEO