Protest al minerilor, la sediul Guvernului, împotriva noii legi a pensiilor publice. Sindicaliştii solicită ”un dialog real cu autorităţile pentru a rectifica situaţia creată” de noul act normativ

Sindicalişti din Federaţia Naţională Mine Energie participă, miercuri, la o manifestaţie organizată la sediul Guvernului, împotriva noii legi a pensiilor publice, despre care minerii spun că aduce prejudicii semnificative acestei categorii profesionale. Sindicaliştii solicită ”un dialog real cu autorităţile pentru a rectifica situaţia creată” de noul act normativ.

Protestul organizat de sindicaliştii din minerit se va desfăşura în faţa sediului Guvernului în zona alveola media, între orele 11:00 şi 13:00.

 
Reprezentanţii minerilor reclamă că noua lege a pensiilor publice ”a afectat în mod negativ cele mai vulnerabile categorii de pensionari”, anunţând că protestul are scopul de a atrage atenţia asupra pierderilor financiare ”semnificative” suferite de cei care au muncit în condiţii grele şi periculoase, ca urmare a unor indexări insuficiente şi a eliminării beneficiilor pentru cei care au contribuit suplimentar.

 
”Noua lege a pensiilor a determinat o scădere a veniturilor pentru cei care au lucrat în condiţii speciale, mulţi dintre aceştia confruntându-se cu pensii reduse drastic, în unele cazuri cu până la 50%. Minerii, energeticienii şi alte categorii profesionale afectate au cerut Guvernului în repetate rânduri să ia măsuri urgente pentru corectarea acestor inechităţi şi pentru a proteja drepturile celor care au muncit în condiţii dificile”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale Mine Energie.
 
Reprezentanţii minerilor transmit că ”speră să deschidă un dialog real cu autorităţile pentru a rectifica situaţia creată de noua lege a pensiilor” şi solicită ”măsuri concrete şi imediate pentru ca aceste categorii vulnerabile de pensionari să nu fie defavorizate în continuare”.

Candidatul la funcţia de vicepreşedinte al SUA Tim Walz, la pizza cu soţia, după dezbaterea cu contracandidatul său / Guvernatorul Minnesota îşi continuă turneul la New York

Sub calota de gheață din Antarctica s-au descoperit dovezi ale existenței unei lumi dispărute