Marcel Ciolacu: E nevoie de reindustrializarea României. Va fi un parteneriat între stat și privați

Acesta a fost întrebat marţi seară, la Digi 24, cum este cu planul de reindustrializare a ţării, în contextul unei declaraţii făcute recent de Nicolae Ciucă, liderul PNL, potrivit căruia „a mai făcut cineva reindustrializarea şi n-a ţinut”.

„Eu înţeleg tot jocul politic. (…) Normal că România are nevoie de reindustrializare. (…) Presupun că a făcut trimitere la Ceauşescu. Îl anunţ pe domnul Ciucă că eu nu am fost membru de partid, nu ştiu dacă domnia sa a fost, dar eu nu am fost membru de partid, nici Mihai Tudose mi se pare că n-a fost, nici Sorin Grindeanu, n-am fost membri de partid. (…) E nevoie de reindustrializarea României. Acele proiecte le-am avut în discuţie în cadrul coaliţiei şi le-am aprobat cu toţii. Au venit, eu le-am cerut în Guvern, pe urmă le-am prezentat în cadrul coaliţiei. Vicepremierul Marian Neacşu a lucrat la ele împreună cu ministrul Finanţelor, pentru că avem aproape 1 miliard de euro din certificate.Şi am zis, ‘domnule, hai să nu mai aruncăm banii, hai să-i direcţionăm, să repornim părţi din fosta industrie a României’. Ce este rău în asta?”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a explicat că, planul presupune parteneriate cu mediul privat.

„De această dată nu o face statul român (industrializarea – n.r.), o face privatul. Eu vin partener alături de privat. (…) Îl anunţ pe domnul Ciucă că s-a schimbat sistemul de economie”, a declarat Ciolacu.

Întrebat de ce crede totuşi că Nicolae Ciucă a făcut afirmaţia privitoare la planul de reindustrializare, acesta a spus: „Pentru că suntem în logica de campanie. Problema este alta. Eu n-o să fac niciodată acest lucru. M-aş dezice de mine. Aş deveni penibil să fac acest lucru”.

El a adăugat că nu ştie dacă Nicolae Ciucă e „penibil”, întrebat în acest sens.

„Nu ştiu. Aş deveni penibil dacă aş face-o eu. Aşa consider eu. Nu am spus despre nimeni că este penibil. Dar de ce faci acest lucru când tu eşti parte la un Guvern – jumătate din Guvern este PNL, jumătate din Guvern este PSD – când proiectele au fost discutate, când sunt postări, şi la PSD şi la PNL după decizia cu reindustrializarea, cu cele 2 miliarde? Este Planul Draghi. Acelaşi lucru scrie în Planul Draghi. Descreşterea industrială e de trei ani de zile în România. Nu ştiu dacă ne-am uitat foarte bine la cifre. În Germania este o descreştere majoră”, a declarat Ciolacu.

Trei băieţi răniţi, unul grav, în Elveţia, într-un atac comis de către un tânăr chinez la Zurich

Ce reprezintă, de fapt, codurile de vreme emise de ANM: Ce spune legea și ce scop au avertizările meteo