Cotele apelor Dunării în Portul Giurgiu, 268 de centimetri; tendinţa este de creştere

Cotele apelor Dunării au ajuns miercuri, în Portul Giurgiu, la 268 de centimetri, cu o creştere de un centimetru în ultimele 24 de ore, iar tendinţa pentru următoarele zile este tot de creştere.

„Cotele apelor Dunării, astăzi, în Portul Giurgiu, au ajuns la 268 de centimetri (n.r cota de atenţie este de 570 de centimetri), iar debitul la 6.460 de metri cubi pe secundă. Dunărea, la Giurgiu, a crescut doar cu un centimetru faţă de cota de ieri, foarte puţin, dar tendinţa este tot de creştere. S-au mai actualizat datele şi debitul Dunării, la intrarea în ţară, în data de 7 octombrie, va ajunge la 7.200 de metri cubi pe secundă, deci în scădere’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Marinela Iliescu.

Ea spune că pe raza judeţului Giurgiu malurile Dunării nu s-au mai erodat pentru că apa nu a crescut foarte mult, iar starea digurilor este monitorizată zilnic şi nu a fost înregistrată nicio situaţie deosebită până la această dată.

Reamintim faptul că specialiştii de pe raza judeţului Giurgiu au prezentat în cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă întrunit la finalul lunii septembrie 2024, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu, faptul că au identificat o eroziune de mal pe fluviul Dunărea, sectorul între kilometrul fluvial 476 şi kilometrul fluvial 479 şi în incinta îndiguită Gostinu – Greaca -Argeş, la galeriile de rozătoare, iar pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă generate de inundaţii care s-ar putea manifesta în zonele critice identificate în contextul viiturii pe Dunăre au fost adoptate măsurile necesare pregătirii, prevenirii şi asigurării capacităţii de răspuns la riscurile generate de creşterea nivelului fluviului şi a fost revizuit Planul de evacuare în situaţii de urgenţă, în special de către comitetele locale riverane fluviului Dunărea: Găujani, Vedea, Malu, Slobozia, Giurgiu, Oinacu, Băneasa, Gostinu, Prundu, Greaca. AGERPRES( AS- autor: Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Noua afacere din industria imobiliarelor: Ce fac investitorii și orașele surpriză în care aleg să investească

Autobuzul 780 înlocuieşte trenul de la aeroport din cauza lucrărilor la calea ferată