Sectorul telecomunicaţilor are nevoie continuă de inovare, dar şi de reţele şi sisteme informaţionale securizate (RONOG 24)

Domeniul telecomunicaţiilor are nevoie continuă de inovare, în timp ce securitatea reţelelor şi a sistemelor informaţionale devine din ce în ce mai importantă, este concluzia unanimă a experţilor prezenţi la cea de-a IX-a ediţie a conferinţei Romanian Network Operators Group (RONOG), organizată miercuri de Asociaţia InterLAN – comunitatea operatorilor locali de reţele de telecomunicaţii.

Specialişti din partea Flexoptix, Digital Realty sau Nokia au dezbătut subiecte de actualitate, precum securitatea reţelelor şi a sistemelor informaţionale, soluţii avansate de interconectare, tehnologii emergente, cum ar fi Internet of Things (IoT), inovaţii în Wi-Fi 6 şi operaţiuni de reţea.

Pe parcursul prezentărilor, participanţii au schimbat idei, au dezvoltat parteneriate şi au găsit, în acelaşi timp, soluţii pentru provocările actuale din telecomunicaţii şi securitate.

În acest fel, RONOG continuă să fie o platformă relevantă pentru dialogul dintre operatorii locali şi cei internaţionali, facilitând dezvoltarea industriei la nivel regional.

Romanian Network Operators Group este o iniţiativă a Asociaţiei InterLAN, creată pentru a facilita dialogul şi colaborarea între operatorii de reţele din România.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a fost unul dintre partenerii media ai evenimentului.

Asociaţia InterLAN este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit înfiinţată în anul 2005 de către reprezentanţii unor reţele locale din Bucureşti, ce sprijină şi reprezintă interesele furnizorilor de servicii de telecomunicaţii şi reţele din România. Membrii entităţii sunt companii care furnizează servicii de acces la internet, cablu TV, telefonie fixă şi servicii conexe.

De asemenea, Asociaţia deţine şi operează cea mai mare platformă naţională de schimb de trafic de date şi internet din România – InterLAN Internet Exchange. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Sursa foto: RONOG / Facebook

Sursa: www.agerpres.ro

David Popovici şi-a decis viitorul! Anunţul făcut după ce a devenit campion olimpic. Nimeni nu se aştepta

Fotbal: Rămăşiţele lui Maradona vor fi transferate la un mausoleu din Buenos Aires