Misiunea pompierilor români în Grecia a fost anulată

 

„În această dimineață (miercuri dimineață – n.r.), Direcția Generală de Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO a Comisiei Europene a transmis un mesaj țărilor care s-au mobilizat pentru furnizarea sprijinului destinat limitării incendiilor de pădure din republica elenă, printre care se numără și România, având în vedere evoluția controlată a incendiilor pentru care s-a solicitat ajutor. Astfel, sprijinul suplimentar nu mai este necesar, omologii eleni adresând sincere mulțumiri pentru mobilizarea imediată, promptitudinea și solidaritatea dovedite de echipajele României pentru executarea misiunilor de protecție a comunităților din țara gazdă”, a transmis IGSU.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, convocat de premierul Marcel Ciolacu, a decis marți ca România să sprijine Grecia prin trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure.

Autoritățile anunțau marți că echipele de salvatori ale IGSU se vor deplasa terestru spre Grecia „în cel mai scurt timp”.

Scandal la IML Iași: Mii de euro primiți pentru a face rost de certificate medico-legale false

VIDEO A început nebunia în Orientul Mijlociu: Se trage din toate direcțiile