Europa stă pe un butoi cu pulbere: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Bulgariei

 

Preşedintele Consiliului de Securitate este prim-ministrul Glavcev, iar membrii acestuia sunt miniştrii afacerilor interne, apărării, afacerilor externe, finanţelor şi e-guvernării.

La Consiliul de Securitate vor participa şi preşedintele Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională, preşedintele Agenţiei de Stat pentru Informaţii de Stat, directorul Serviciului de Informaţii Militare, şeful Serviciului Naţional de Pază, potrivit Rador Radio Romania.

Ministru: Un război la scară largă în Orientul Mijlociu ar fi cel mai rău scenariu

Un război la scară largă în Orientul Mijlociu ar fi cel mai rău scenariu. Aceasta este ceea ce ministrul bulgar al apărării Atanas Zapryanov a declarat jurnaliștilor la Consiliul de Miniștri.

„Trebuie să luăm în considerare într-o escaladare faptul că fluxurile de refugiați vor crește. În plus, sunt posibile acțiuni teroriste din partea organizațiilor islamiste în țările europene. Ar trebui să luăm măsuri și să ne verificăm securitatea la noi acasă”, a subliniat Zapryanov cu privire la situația din Orientul Mijlociu.

Întrebat dacă este posibil un război la scară largă, ministrul Zapryanov a răspuns afirmativ și a subliniat că acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Consiliul de Securitate al ONU și principalele țări nu împiedică escaladarea între Iran și Israel.

Ministru: ‘suntem deja pe marginea prăpastiei’

Întrebat dacă un rezultat pozitiv ar putea fi obținut pe cale diplomatică, ministrul de război a comentat: „După părerea mea, suntem deja pe marginea prăpastiei. Dacă Israelul răspunde direct țintelor din Iran, se produc ostilități între două țări, aceasta este o escaladare”.

Vineri, șeful statului, Rumen Radev, a convocat o reuniune extraordinară a Consiliului Consultativ pentru Securitate Națională la ora 10:00, la instituția prezidențială, în legătură cu escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, iar serviciul de presă al Consiliului de Miniștri a anunțat că prim-ministrul Dimitar Glavchev a convocat o reuniune astăzi, la ora 17:00. La ora 17:00, președintele Glavchev a declarat că va prezida Consiliul de Securitate.

Iranul a lansat aseară zeci de rachete asupra Israelului ca răspuns la asasinarea liderilor grupării libaneze Hezbollah și palestiniene Hamas, al doilea atac de acest fel în șase luni, relatează Agenția France-Presse.

 

Șeful ONU, declarat persona non grata de Israel: i-a fost interzisă intrarea în țară

VIDEO Sinod important la Vatican – Papa Francisc avertizează delegații împotriva agendelor subiective