Harghita: Un camion cu 7 tone de cartofi va ajunge în judeţul Galaţi, în urma colectei organizată de pompierii voluntari

Un camion cu 7,5 tone de cartofi va ajunge la comunităţile afectate de inundaţiile din judeţul Galaţi, în urma unei colecte organizate de Asociaţia Pompierilor Voluntari din judeţul Harghita.

Preşedintele Asociaţiei, Albert Csaba, a declarat, pentru AGERPRES, că donaţiile au fost făcute de persoane private şi de asociaţii ale producătorilor din mai multe localităţi ale judeţului, după ce pompierii voluntari au mers în Galaţi să ajute persoanele afectate de inundaţii şi au aflat că oamenii de acolo au nevoie de cartofi.

Transportul va pleca miercuri noaptea către Galaţi şi va avea o primă oprire în comuna Cudalbi, acolo unde zece pompieri voluntari harghiteni s-au deplasat, recent, pentru a ajuta familiile afectate de inundaţii.

Transportul este asigurat tot prin grija unui pompieri voluntar, care administrează o firmă de profil.

Albert Csaba a arătat că întotdeauna pompierii sar în ajutorul celor aflaţi în nevoie, iar în Galaţi au văzut că oamenii se află într-o situaţie foarte dificilă, întrucât au rămas atât fără case, cât şi fără recoltele de pe câmp.

„Pompierii peste tot, unde e nevoie, acolo ajută. Când unul dintre semenii noştri sau chiar un animal este în pericol, este o datorie de a mea să-l ajut. Asta e şi în viaţa civilă şi peste tot unde e nevoie, sărim în ajutor. (…) Este un pic ciudat, mai ales în lumea asta este un pic ciudat, pentru că tot mai rar se găsesc oameni de genul ăsta, dar mai sunt” , a arătat preşedintele Asociaţiei Pompierilor Voluntari din judeţul Harghita. AGERPRES / (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

UDMR a depus lista cu semnături pentru alegeri; Kelemen Hunor: Candidez pentru a spune lucrurilor pe nume

Burduja: Am aprobat programul de iarnă; Sistemul Energetic Naţional stă bine