Papa Francisc cere o zi de rugăciune şi post pentru pace la 7 octombrie, la un an de la atacul Hamas în sudul Israelului. Patriarhul Latin al Ierusalimului, cardinalul italian Pierbattista Pizzaballa, cere o zi de rugăciune, penitenţă şi post pentru pace

Papa Francisc îndeamnă miercuri la o zi de rugăciune şi de post pentru pace în lume – la 7 octombrie, la marcarea unui an de la atacul mişcării islamiste Hamas în sudul Israelului, relatează AFP.

”La 7 octombrie voi cere fiecăruia să trăiască o zi de rugăciune şi de post pentru pace în lume”, a anunţat Suvernaul Pontif la sfârşitul unei slujbe în Piaţa Sfântul Petru, la Roma.

Aceasta este o necesitate, consideră Papa, ”în această oră dramatică a istoriei noastre, în care vântul războiului şi focul violenţei continuă să bulverseze popoare şi naţiuni întregi”.

Patriarhul Latin al Ierusalimului, cardinalul italian Pierbattista Pizzaballa, a cerut deja o zi de rugăciune, penitenţă şi post pentru pace în Ţara Sfântă.

Francisc a anunţat că se duce duminică la Bazilica Santa maria Maggiore de la Roma pentru a se ruga pentru pace.

Fostul premier israelian de extremă dreapta Naftali Bennett cere ”distrugerea” instalaţiilor nucleare ale Iranului. ”Avem justificarea. Avem instrumentele necesare. Acum, că Hezbollahul şi Hamasul sunt paralizate, Iranul este expus”

Acţiune iniţiată de o asociaţie pro-autostradă din Iaşi: Membrii vor bate la tobe în centrul oraşului şi vor cere urgentarea construirii autostrăzii A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş