Kelmen Hunor s-a dezlănțuit după ce și-a depus candidatura la prezidențiale: Candidez ca să spun lucrurilor pe nume

Kelemen precizează că nu este vorba despre un câștig personal: „Eu candidez pentru a spune lucrurilor pe nume și pentru a arăta care sunt problemele reale ale României astăzi și pentru români, și pentru maghiari, și pentru cealalte etnii. Nu contează aici etnia, fiindcă problemele sunt valabile pentru fiecare dintre noi. Vreau să arăt de ce sunt oamenii furioși, de ce sunt nemulțumiți de stat, de ce are Iohannis dreptate când vorbește despre statul eșuat și care sunt soluțiile pentru a rezolva această problemă enormă care înseamnă lipsă de speranță, lipsă de încredere și, bineînțeles, problemele demografice cu care ne confruntăm. Vreau să arăt de ce sunt oamenii furioși, de ce simt striviți de stat, de instituțiile statului, de ce sunt umiliți și, bineînțeles, să arătăm o viziune și un drum pe care le putem parcurge împreună”.

Liderul UDMR adaugă că alegătorii au, în primul tur al alegerilor prezidențiale, libertatea de a alege soluția cea mai bună, nu trebuie să aleagă între două rele.

Întrebat dacă România este în continuare un stat eșuat, Kelemen a răspuns: „Da, categoric. Nu are capacitatea de a apăra pe cetățeni, pe oameni”.

PSD nu va face alianță cu AUR, este o idee pe care liderii PSD o repetă din ce în ce mai des. Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a exclus o alianţă guvernamentală cu AUR, însă spune că una cu UDMR este extrem de posibilă. Grindeanu mai crede că niciun partid politic nu va obţine 50 la sută la alegerile parlamentare.

”Nu cred că o să fie cineva cu 50 la sută la parlamentare. Este evident că se va continua pe o alianţă guvernamentală. Nu ştiu dacă aceasta. O alianţă politică ce va da majoritatea”, a declarat Sorin Grindeanu, luni seară, la Antena 3.

Întrebat dacă are afinităţi cu AUR, Grindeanu a exclus această ipoteză. El a subliniat că mai degrabă vede o alianţă cu UDMR.

”Exclus. A şi declarat Marcel Ciolacu că nu vom face majorităţi cu AUR. Haideţi să vedem, poate ajunge PSD-UDMR. E puţin, dar e o majoritate. Rămâne să vedem rezultatul (…) Cred că e important să vină şi UDMR în această coaliţie pentru că e nevoie de o coaliţie mai largă în Parlament”, a declarat Grindeanu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

UPDATE – Alba: Copil de 12 ani, rănit după ce bara de susţinere a unui coş de baschet ar fi căzut peste el / Ce spune primarul din Alba-Iulia – FOTO / VIDEO

Şoferul de autocar prins băut a fost reţinut – Avea alcoolemie depistată de 3,61g/l alcool în sânge