USR bagatelizează ridicarea vizelor de SUA: Ciolacu și Ciucă, ‘malpraxis politic și de relații externe’

„După modelul Schengen, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se întrec în declarații victorioase de campanie electorală legate de eliminarea vizelor pentru SUA și îi amăgesc pe români. Mai grav, cei doi candidați care se visează președinți de țară comit un malpraxis politic și de relații externe. Ambasadoarea SUA în România a ieșit public, forțată de declarațiile liderilor PSD-PNL, ca să tempereze așteptările cu privire la eliminarea vizelor pentru intrarea românilor în Statele Unite ale Americii”, se arată într-un omunicat al USR.

Partidul consus de Lasconi transmite că „România are nevoie de oameni politici cinstiți, care știu exact ce fac, nu de niște marionete care își bat joc de diplomația acestei țări! Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pot să devină personaje principale în bancurile cu Radio Erevan”.

„Nicolae Ionel Ciucă e ca personajul din povestea cu lupul. A anunțat că România a intrat în Schengen și realitatea îl contrazice cu fiecare coadă pe care o vedem la granițe. Acum, a anunțat că România a fost inclusă în programul Visa Waiver al SUA. De fapt, americanii au transmis că «mai trebuie parcurși o serie de pași importanți în următoarele luni pentru a stabili dacă România este, de fapt, eligibilă». La un moment dat, o să anunțe Ionel că a câștigat o bătălie sau că a mai scris o carte și n-o să-l mai creadă nimeni”, l-a ironizat deputatul USR Iulian Bulai pe liderul PNL.

„În calitate de membru al Delegației Parlamentului European pentru relația cu SUA, am fost rușinat că al doilea om în statul român comite un faux-pas diplomatic atât de mare încât forțează un ambasador să-l contrazică public. Atât de mare e setea de putere la PNL, dar și inadecvarea acumulată în conducerea acestui partid, încât s-au grăbit să facă și un vizual cu închipuitul prezidențiabil anunțând marea victorie. Ciucă ar trebui să citească o carte (sau mai multe) înainte să scrie una. I-ar trebui o colecție întreagă de manuale de utilizare: țara, statul, diplomația, guvernul, parlamentul”, spune europarlamentarul USR Dan Barna.

Ambasadorul Republicii Coreea: Respect România pentru rolul său esenţial pe flancul estic al lumii libere

Propunerea care zace de un an la Parlament: Însoțitorii persoanelor cu handicap ar fi urmat să fie plătiți integral de stat