Israelul a băgat spaima în Hezbollah – Motivul pentru care gruparea nu a numit un nou lider

Aceștia sunt concentrați în special pe cei care călătoresc în străinătate sau au rude care locuiesc în afara Iranului, spune un alt oficial.

Teheranul a devenit suspicios față de anumiți membri ai Gărzilor care călătoreau în Liban, spune el. Îngrijorări au fost ridicate atunci când una dintre aceste persoane a început să întrebe despre locul unde se află Nasrallah, în special despre cât timp va rămâne în anumite locații, adaugă oficialul.

Individul a fost arestat împreună cu alți câțiva, spune primul oficial, după ce alarma a fost ridicată în cercurile de informații iraniene. Familia suspectului s-a mutat în afara Iranului, spune oficialul, fără a-l identifica pe suspect sau rudele acestuia.

Al doilea oficial spune că asasinatul a răspândit neîncrederea între Teheran și Hezbollah și în interiorul Hezbollah.

„Încrederea care ținea totul împreună a dispărut”, spune oficialul.

Liderul Suprem „nu mai are încredere în nimeni”, spune o a treia sursă care este apropiată de instituția Iranului.

Asasinarea lui Nasrallah a urmat două săptămâni de lovituri precise israeliene care au distrus site-uri de arme, au eliminat jumătate din consiliul de conducere al Hezbollah și au decimat comanda militară de vârf.

Temerile Iranului pentru siguranța lui Khamenei și pierderea încrederii, atât în ​​cadrul Hezbollahului, cât și în cadrul instituției iraniene și între ele, au apărut în conversațiile cu 10 surse pentru această poveste, care au descris o situație care ar putea complica funcționarea eficientă a alianței Axei Rezistenței Iranului. a grupurilor armate neregulate anti-Israel.

Dezordinea îngreunează, de asemenea, pentru Hezbollah să aleagă un nou lider, de teamă că infiltrarea în curs va pune succesorul în pericol, au spus patru surse libaneze.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Simona Halep şi Gabriela Ruse joacă joi la Hong Kong 125 Open

VIDEO șocant: Rusia ar fi lansat cea mai mare bombă non-nucleară în Ucraina (surse pro-Kremlin)