Decizia Israelului, criticată de SUA: Pași ca aceștia nu sunt productivi

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului pe care a caracterizat-o „neproductivă”, potrivit Sky News. Afirmația a fost făcută în timpul unei declarații pentru presă.

„Pași ca aceștia nu sunt productivi pentru ca [Israelul] să-și îmbunătățească poziția în lume. ONU face o muncă incredibil de importantă în Gaza. Face o muncă incredibil de importantă în regiune. Iar ONU, atunci când acționează cel mai bine, poate juca un rol important pentru securitate și stabilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller.

Anterior, Guvernul israelian a declarat miercuri că secretarul general al ONU, António Guterres, este considerat „persona non grata” și i-a interzis intrarea în țară. Decizia vine pe fondul intensificării conflictului din Orientul Mijlociu, iar motivele oficiale ar fi legate de lipsa unei condamnări clare din partea lui Guterres a atacului cu rachete lansat de Iran asupra Israelului.

Guterres a emis marți o scurtă declarație, condamnând „extinderea conflictului din Orientul Mijlociu”. Miercuri dimineață, a vorbit din nou la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU spunând că „el condamnă ferm” atacul iranian, ceea ce ar fi trebuit să fie „evident” din declarația anterioară.

Experții trag semnalul de alarmă! România, ţara fermierilor, devastată de secetă şi de indundaţii (Bloomberg)

Viktor Orbán ‘lovește’ de Anul Nou Evreiesc: ‘Ungaria este o insulă calmă și sigură a Globului’